Komentara: 0
Pregleda: 2241

Memorijal "Mihajlo Kampoš" u nedelju u Subotičkoj peščari

19.11.2021. u 12:26h
Izvor: Subotica.com
Udruženje ljubitelja prirode "Poželi želju" organizuje u nedelju 8. memorijal "Mihajlo Kampoš". Početak je u 8 časova za šetače, odnosno u 10 časva za trkače, a okupljanje je ispred prostorija Udruženja, odmah pored sedišta MZ "Makova sedmica" (Majšanski put 362)
Memorijal "Mihajlo Kampoš" u nedelju u Subotičkoj peščari

Ove godine zainteresovanima su u ponudi tri staze – mala (10km), srednja (17km) i velika (26km). Učesnici mogu da opušteno pešače, ili da se nadmeću na vreme kroz trku na istim stazama.

Sve tri staze vode šumskim putevima i stazama kroz peskovite i pošumljene predele Subotičke peščare. Staze su obeležene trakama u tri boje (mala staza narandžasta traka, srednja staza crvena traka i velika staza žuta traka) i putokaznim tablama na rakrsnicama gde se razdvajaju staze. Duž staze su 3 kontrolne tačke sa okrepom i ljudstvom kao i 4 kontrolne tačke gde učesnici overavaju prolazak perforiranjem svog učesničkog kartona. Cilj se zatvara u 16:30 časova. Organizator će obezbediti medicinsku zaštitu. Po završetku, zainteresovani mogu na licu mesta da poruče kuvani obrok - pasulj sa salatom.

Memorijal "Mihajlo Kampoš" u nedelju u Subotičkoj peščari

Suorganizator manifestacije je MZ "Makova sedmica".

Za učešće se prijavilo blizu dve stotine rekreativaca i takmičara, od toga 148 za pešačenje na stazama 10/17/26 kilometara, 20 za trčanje na stazi dugoj 17 km, odnosno 25 za trčanje na 26 km.

Prijave za 8. Memorijal mogu da se obave još danas, do 16 časova (startnina 300 dinara, na licu mesta 500), preko sajta Udruženja, gde se može dobiti i više informacija oko staza i drugih detalja.

Osim ličnim prevozom dolazak na startno mesto omogućen je i autobusom gradskog prevoza. Polazak do MZ "Makova sedmica" iz centra Subotice je na svakih 45 minuta, linija broj 3 (Bajski put-Makova sedmica). Red vožnje dostupan je na sajtu "Subotica transa".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2241
Povezane teme

treking

pešačenje

udruženje poželi želju

memorijal mihajlo kampoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.