Komentara: 5
Pregleda: 1806
Foto

Mere populacione politike bliže građanima

10.03.2022. u 15:31h
Izvor: Subotica.com
Mere populacione politike bliže građanima

Fondacija „Dajana Paunović" i Grad Subotica organizovali su danas tribinu „Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova", na kojoj su predstavljene brojne aktivnosti za unapređenje ovih veoma važnih oblasti.

Mere populacione politike bliže građanima- Akcenat današnje tribine je rodna ravnopravnost, socijalna i populaciona politika. To je fokus naše Fondacije, a i naše države, Evropske unije, to  je budućnost. Moramo da  širimo svest o tome – poručila je Dajana Paunović. - Obišli smo mnogo gradova i lokalnih samouprava, uradili mnogo konkretnih stvari, detektovali niz problema na terenu i našli brojna rešenja. U  sinergiji sa narodom došli smo do održivih rešenja, što je i suština svega ovoga. Imamo dobru saradnju sa Vladinim sektorom, na neki način smo spona između naroda i države, zatečene probleme prenosimo gde treba i zajedno radimo na njihovim održivim rešenjima. Suboticu nismo mogli  da zaobiđemo jer smo stvarno primer dobre prakse kada su sve ove teme u pitanju.

Subotica itekako ima čime da se pohvali kada su u pitanju mere podrške populacionoj politici.

Mere populacione politike bliže građanima- Godinama unazad unapređujemo te mere, trudimo se da budemo u neposrednoj komuniklaciji sa našim korisnicima, udruženjima, decom i roditeljima... Naš je cilj da pokažemo javnosti šta sve radimo, jer možda nije dovoljno informisana koje su sve mere dostupne u Subotici. Da sugrađane upoznamo da, sem dosta prava koje država daje, mogu da računaju i na mere koje sprovodi lokalna samouprava – ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Mere podrške populacionoj politici i demografiji predstavio je i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku demografiju i ravnopravnost polova.

Mere populacione politike bliže građanima

- Jako dobro sarađujemo sa Fondacijom „Dajana Paunović“ jer je ona nekako primetila da će lakše doći do naroda i fokusirati se na probleme koji ih muče. Mi ih onda rešavamo – dodala je  Dijana Milović, podsekretarka resornog sekretarijata.

Izvor: Subotica.com
Tribina „Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova” Tribina „Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova” Tribina „Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova” Tribina „Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova” Tribina „Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova” Tribina „Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova” Tribina „Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova” Tribina „Društveni dijalog – Predstavljanje ciljeva, zakonodavnog okvira i mera Republike Srbije u oblasti populacione politike i politike ravnopravnosti polova”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 1806
Povezane teme

zaštita ravnopravnosti

rodna ravnopravnost

jasmina stevanović

populaciona politika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.