Komentara: 31
Pregleda: 7807
Foto

Mesni odbor SNS u Hajdukovu osluškuje potrebe građana

28.01.2020. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
Mesni odbor SNS u Hajdukovu osluškuje potrebe građana

Uklanjanje divlje deponije, postavljanje osvetljenja ka Nosi i rasvete na nadvožnjaku ka autoputu i pomoć ugroženim meštanima samo su neke od aktivnosti koje je u proteklom periodu realizovao Mesni odbor Srpske napredne stranke u Hajdukovu i Bačkim Vinogradima.

- Divlja deponija je počela da se stvara pre tri decenije neodgovornim odlaganjem otpada, a u akciji čišćenja tog prostora odneto je više od 150 tona smeća. Sredstva za utovar, transport i odlaganje na gradsku deponiju usepli smo da obezbedimo zahvaljujući donacijama članova, uz podršku Grada Subotice i nadležnog ministarstva koje je odobrilo 700.000 dinara i Zelenih Subotice – istakla je Jasmina Stevanović, portparol GrO SNS u Subotici. - Postavljeni su reflektori i video nadzor kako bi pratili situaciju  i sprečili da se na tom mestu ponovo stvori deponija a apelujemo na građane da se odgovorno ponašaju prema životnoj sredini.

Mesni odbor SNS u Hajdukovu osluškuje potrebe građana

Posebnu važnost za meštane pograničnih područja imaju saobraćajnice a frekfencija saobraćaja je prilično velika, te je zbog toga bilo neophodno da se u ovoj sferi bezbednost građana podigne na viši nivo.

- S tim ciljem, svojevremeno smo obećali, a sada i ispuni, osvetljenej dela puta od Hajdukova ka Nosi. Uz podršku  lokalne samouprave juče je postavljena solarna led rasveta koja je u skladu sa traženim uslovim zaštitara i omogućiće slobodno kretanje ptica u ovom području. Osvetljen je kilometar i po puta, što je u neposrednoj komunikaciji sa građanima prepoznato kao ozbiljan problem. Drago nam je što smo uspeli da ga rešimo – dodaje Stevanović. – Pored toga, postavjlena je ulična rasveta na nadvožnjaku, koji je do sada bio u potpunom mraku, što je predstavljalo opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Zahvaljujući inicijativi mesnog odbora postavljeni su stubovi za osvetljenje i posečeno je granje koje je smetalo uličnim vodovima struje.

Mesni odbor SNS u Hajdukovu osluškuje potrebe građana

Osim rešavanja ovih infrastrukturnih problema, organizovane su akcije za pomoć građanima, prikupljeno je skoro 300 kubika ogreva namenjenih za stotinak porodica iz ovih mesta, a najugroženijima su podeljene garderoba, sredstva za ličnu higijenu, namirnice...

- Sve ove akcije ne radimo samo tokom izborne kampanje, već to radimo godinama unazad. Ovo je još jedan pokazatelj da ne brinemo samo o gradskim sredinama, već i da smo i u prigradskim zajednicama u stalnom kontaktu sa građanima i da ispunjavamo ono što smo obećali – poručuje Jasmina Stevanović

Izvor: Subotica.com
Konferencija SNS-a povodom ulaganja u Hajdukovo i Bačke Vinograde Konferencija SNS-a povodom ulaganja u Hajdukovo i Bačke Vinograde Konferencija SNS-a povodom ulaganja u Hajdukovo i Bačke Vinograde Konferencija SNS-a povodom ulaganja u Hajdukovo i Bačke Vinograde Konferencija SNS-a povodom ulaganja u Hajdukovo i Bačke Vinograde Konferencija SNS-a povodom ulaganja u Hajdukovo i Bačke Vinograde Konferencija SNS-a povodom ulaganja u Hajdukovo i Bačke Vinograde Konferencija SNS-a povodom ulaganja u Hajdukovo i Bačke Vinograde
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 7807
Povezane teme

bački vinogradi

srpska napredna stranka

hajdukovo

jasmina stevanović

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.