Komentara: 3
Pregleda: 3566

Meso na pijacama se prodaje iz rashladnih vitrina i čuva na tačno određenoj temperaturi

12.07.2020. u 14:15h
Izvor: RTV Yueco
Meso, jaja i mlečni proizvodi na subotičkim pijacama čuvaju se u rashladnim vitrinama na tačno određenoj temperaturi, poručuju iz JKP "Subotičke pijace" i AD "Tržnica", dodajući da je na pijacama potpuno bezbedno kupovati ove namirnice i u letnjim mesecima.
Meso na pijacama se prodaje iz rashladnih vitrina i čuva na tačno određenoj temperaturi

U mlečnoj hali na Buvljaku sveže živinsko meso prodaje Ana Kartali, koja kaže da jako vodi računa o higijeni rashladnih uređaja iz kojih prodaje meso, te dodaje da isto rade i sve njene kolege sa pijace.

- Rashladne vitrine čistimo redovno, svakog dana, a od kada je ovakva epidemiološka situacija, sprovodimo i detaljnu dezinfekciju. Jednom nedeljno imamo veliko spremanje, a po potrebi i dva puta - kaže Kartali. - Kada idemo kući, sve redovno spakujemo i očistimo, tako da sutra ujutro opet počinjemo rad u čistom. Po meni, svaki kupac može da bude apsolutno siguran.

Meso na pijacama se prodaje iz rashladnih vitrina i čuva na tačno određenoj temperaturi

Da se u mlečnoj hali na Buvljaku na potpuno bezbedan način mogu pazariti suhomesnati i mlečni proizvodi, kao i sveže živinsko meso, potvrđuju iz AD "Tržnica".

- Opremljeni smo najsavremenijim rashladnim vitrinama, koje rade na posebnom režimu hlađenja. Ono što moramo da istaknemo, jeste da se one na dnevnoj bazi čiste i to rade naši zaposleni, a imamo i veterinarske kontrole koje izlaze jednom godišnje, tako da sve radimo u skladu sa zakonom i propisima, a pre svega zbog zaštite potrošača - objašnjava Marina Čović iz AD "Tržnica".

Meso na pijacama se prodaje iz rashladnih vitrina i čuva na tačno određenoj temperaturi

Lakokvarljive namirnice životinjskog porekla čuvaju se na isključivo propisanoj temperaturi, poručuju i iz JKP "Subotičke pijace". Meso se mora držati na temperaturi od 5 do 8 stepeni, kolači i peciva na temperaturi od 10 stepeni, dok se mlečni proizvodi čuvaju na temperaturi od 6 stepeni.

- To je vrlo važno i mi kao javno preduzeće svakog jutra kontrolišemo temperaturnu razliku u našim vitrinama, kao i čistoću, naročito leti. Nadležne inspekcijske službe su tu da svakog meseca kontrolišu i do sada nije zabeležen nijedan slučaj nepoštovanja propisanih mera - ističe Josipa Vojnić Tunić iz JKP "Subotičke pijace".

Kako bi kupovina na subotičkim pijacama bila bezbedna, iz nadležnih preduzeća podsećaju kupce i prodavce na značaj sprovođenja preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom kovid-19, te apeluju na sve da nose maske i drže bezbedno odstojanje na pijacama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3566
Povezane teme

subotičke pijace

Tržnica Subotica

subotički Buvljak

jkp subotičke pijace

pijaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.