Komentara: 0
Pregleda: 1636

Meso štetno po ljudski organizam

17.02.2009. u 19:07h
Izvor: RTV Yueco
<p>Jaka i začinjena hrana u kasne, ili rane jutarnje sate, najnezdravija je za ljudski organizam. Bez obzira na to, ba&scaron; u to vreme za dane vikenda, hamburgerije u na&scaron;em gradu prepune su gladnih ljudi.</p>
Meso štetno po ljudski organizam

Iako Subotička omladina kaže da je upoznata sa činjenicom da jaka hrana, pogotovo u kasnim satima, šteti njihovom organizmu, oni joj ipak ne odolevaju.

Većina omladine za vikend, nakon noćnog izlaska, odlazi u hamburgerije. U to vreme u hamburgerijama se stvaraju gužve, a promet im se poveća za čak 100 odsto u odnosu na radne dane. Prema rečima prodavačice u jednoj od hamburgerija u našem gradu, najviše prolazi začinjena hrana. Kada je reč o količini mesa, samo se za pljeskavice u toku jedne noći potroši i do 30 kilograma mesa. Bez obzira na to što su hamburgerije u ranim jutanjim časovima za vreme vikenda pune mladih ljudi, oni kažu da znaju da ta hrana nije zdrava po njih.

Prema rečima doktorke mikro biologije životnih namirnica Tereze Horvat Skenderović, crveno meso nije zdarvo za ljudski organizam. Materije koje se nalaze u njemu izazuvaju razne hormonske poremećaje, kao što su sterilitet, pobačaj, i druge stvari. Poseban problem predstavljaju nitriti, koji dovode do pojave kancera.

Ukoliko se ipak odlučite da konzumirate meso najbolje da je uz to jedete mnogo salate, koja je bogata c vitaminom. Osim toga izbegavajte jako začinjenu hranu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1636
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.