Komentara: 0
Pregleda: 1706

Microsoft pomaže domove za stare

17.11.2010. u 14:58h
<p>Gerontolo&scaron;ki centar iz Subotice, koji je po oceni republičkog ombudsmana najbolji u na&scaron;oj zemlji, sklopiće strate&scaron;ki ugovor sa kompanijom Microsoft u cilju izrade softvera koji će biti primenjivan u institucijama socijalne za&scaron;tite u Srbiji.</p>
Microsoft pomaže domove za stare

Izrada softvera za Srbiju, sličnog onom kakav već ima primenu u Velikoj Britaniji, Kini i Rusiji, dogovorena je prilikom nedavne posete Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra iz Subotice, sedištu "Microsofta" u Londonu.

"Tokom posete Velikoj Britaniji, dogovoreno je i da će ambasada Srbije u Londonu, biti strateški partner u obrazovanju negovatelja starih lica u Srbiji, a po ugledu na njihove kolege u Engleskoj, u kojoj je veoma visok nivo socijalne zaštite i brige o najstarijim sugrađanima", rekao je Nenad Ivanišević u izjavi za Radio - televiziju Vojvodine.

Tokom posete sedištu Evropske socijalne mreže u Londonu, dogovoreno je da će njena delegacija u maju naredne godine posetiti Gerontološki centar u Subotici, te da će tom prilikom biti potpisan ugovor na osnovu koga će Evropska socijalna mreža biti njegov pokrovitelj i partner u izradi projekata i konkurisanju za sredstva iz fondova Evropske unije.

Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1706
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.