Komentara: 5
Pregleda: 1932

Miloš Nikolić: Saradnja subotičkog i novosadskog pozorišta od velike važnosti za naše gradove

02.02.2022. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Miloš Nikolić: Saradnja subotičkog i novosadskog pozorišta od velike važnosti za naše gradove

Direktor Narodnog pozorišta Subotica Miloš Nikolić i upravnik Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Aleksandar Stankov sastali su se juče u "srpskoj Atini", a prvi formalni susret na ovim funkcijama bio je idealna prilika da se započnu razgovori o budućoj saradnji dve ustanove.

- Gospodin Stankov je izuzetan umetnik sa kojim sam imao prilike mnogo puta da sarađujem, čestitam mu na imenovanju za upravnika ove ustanove kulture. Uveren sam da će pozorište, kolege umetnici, ali i publika dobiti mnogo - istakao je Nikolić. - Smatram da je saradnja veoma važna za oba pozorišta, ona je i do sada bila na zavidnom nivou, a sam siguran da će sada biti još produktivnija.

Miloš Nikolić: Saradnja subotičkog i novosadskog pozorišta od velike važnosti za naše gradoveNikolić je podsetio da su saradnja i razumevanje najvažniji za kulturu i institucije koje se bave ovim poslom.

- Kultura kao jedan od osnovnih stubova svakog uređenog društva ima ozbiljan zadatak da ujedinjuje i spaja ljude. Ona ne prepozanje prepreke. Novoizabrani upravnik SNP-a je u više navrata dokazao svoju sposobnost, a u prilog tome govori to što je za vreme njegovog mandata Opera SNP-a imala ozbiljnog uspeha na međunarodnoj i domaćoj sceni - rekao je Nikolić. - Očekujem u bliskoj budućnosti saradnju na projektima koji će, siguran sam, publika rado dočekati. Uskoro ćemo organizovati gostovanje Opere SNP u Subotici, a sa druge strane, neke od naših najgledanijih predstava će biti odigrane na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Direktor subotičkog teatra je ocenio da će saradnja ovih ustanova kulture, kako kaže najvećih u Vojvodini, biti veoma značajna u ovom domenu, ne samo za Vojvodinu, već i za čitavu Srbiju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1932
Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.