Komentara: 0
Pregleda: 2636

Ministar ekonomije u poseti Bratstvu

29.03.2011. u 16:12h
Izvor: Blic
Ministar ekonomije u poseti Bratstvu

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić najavio je danas da će se ove godine nastaviti sa realizacijom programa pomoći vagonogradnji što će doprineti podizanju metalskog kompleksa u celoj privredi.

On je posetio Fabriku vagona Bratstvo u Subotici gde je sa novim vlasnicima, "Tetravagonkom", potpisao i zapisnik o zvaničnom preuzimanju fabrike od strane tog slovačkog proizvođača i remontera šinskih vozila, i formalno predao 25 vagona Železnicama Srbije remontovanih u ovom preduzeću.

Najavljeno je da će "Tetravagonka" kao novi vlasnik u septembru da otpočne proizvodnju i izvoz vagona, a fabrika se od danas zvanično zove "Tetravagonka Bratstvo".

Blic prenosi da je direktor "Železnica Srbije" Milovan Marković najavio je da će sa ovom fabrikom biti potpisan novi ugovor o remontu 100 teretnih vagona a vrednost ugovora je 80 miliona dinara.

Kompaniju "Bratstvo" kupila je slovačka kompanija "Tetravagonka" na tenderu 2010. godine za 5,4 miliona evra i obavezala se na investicioni program u vrednosti od tri miliona evra kao i na pokretanje proizvodnje vagona koji će se izvoziti u Nemačku, Rusiju, Austriju i druge evropske zemlje.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2636
Povezane teme

ministar ekonomije u subotici

fabrika bratstvo

fabrika vagona subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.