Komentara: 2
Pregleda: 2407

Mirna novogodišnja noć u Hitnoj pomoći i na Urgentnom prijemu

04.01.2023. u 12:57h
Izvor: Subotica.com
U novogodišnjoj noći lekari Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja imali su uobičajeni obim posla. Nije bilo pacijenata sa povredama usled korišćenja pirotehnike, a niko nije potražio medicinsku pomoć ni zbog akutno napitog stanja.
Mirna novogodišnja noć u Hitnoj pomoći i na Urgentnom prijemu

Tokom dočeka Nove godine u Opštu bolnicu primljen je jedan pacijent sa povredama zadobijenim u tuči, a prijema zbog povređivanja pirotehničkim sredstvima nije bilo, te iz ove zdravstvene ustanove poručuju da je novogodišnja noć protekla mirno.

Jedan momak primljen je u 5h zbog povreda koje je zadobio od nepoznatih počinilaca. Povrede su teške, ali on se uspešno oporavio i danas se planira njegov otpust - objašnjava dr Saša Dželebdžić, direktor Opšte bolnice - Tokom dočeka nije bilo prijema pacijenata zbog povreda u saobraćajnim nezgodama, a nje bilo ni pacijenata sa povredama prouzrokovanim upotrebom pirotehnike. Apelujemo na sugrađane da ne koriste pirotehnička sredstva i podsećamo da nepravilno rukovanje pirotehnikom može da prouzrokuje ozbiljne povrede prstiju i šake, kao i povrede lica.

Mirna novogodišnja noć u Hitnoj pomoći i na Urgentnom prijemuMirna novogodišnja noć u Hitnoj pomoći i na Urgentnom prijemu

Slična situacija tokom dočeka Nove godine zabeležena je i u Službi hitne medicinske pomoći kojoj su se obraćali pretežno hronični pacijenti, dok ekscesnih slučajeva nije bilo.

- Radili smo uobičajenim tempom i sa prosečnim brojem intervencija na terenu. U noći dočeka nisu zabeleženi ekscesni slučajevi, niti je bilo intevencija zbog akutno napitog stanja - navodi dr Mihaela Budimski Soldat iz Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja -  Pretežno su nam se javljali kardiološki i neurološki pacijenti zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Intervenisalo se kod 30 pacijenata, a jedan pacijent je vožen u Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine zbog akutnog infarkta miokarda. U ambulantu SHMP dolazili su pacijenti zbog problema sa krvnim pritiskom i bolovima različite etiologije.

Mirna novogodišnja noć u Hitnoj pomoći i na Urgentnom prijemu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2407
Povezane teme

opšta bolnica

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

dr saša dželebdžić

urgentno odeljenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.