Komentara: 1
Pregleda: 8910

"Mironosice" donele zlato iz Bijeljine

18.05.2023. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
Ženska vokalna grupa "Mironosice Subotica" ponela je zlatno odličje sa 22. "Majskih horskih svečanosti" održanih u Bijeljini
"Mironosice" donele zlato iz Bijeljine

Ova manifestacija okupila je više od 1200 horista sa prostora BIH, Srbije i Hrvatske, a naše "Mironosice" odnele su pobedu u kategoriji "Vokalni sastavi".

Nastupale su pod dirigentskom upravom Ivane Gospić. Broj izvođača u ovoj kategoriji bio je ograničen na 8 (bez dirigenta). Reperotar je, prema prepourici organizatora morao uključivati više žanrova i epoha. U desetominutnom nastupu, "Mironosice" su izvele : 1. Bogorodice Djevo (Dušan Pokrajčić), 2. Edinorodni sine br.3 (Vladimir Fainer) 3. Libar i Mirakul (muzika i tekst Zlatan Stipišić Džiboni, aranžman za hor- Bojan Stanković) i 4. Ognjište belog orla (arr. Bojan Stanković, tekst Nataša Jefić za "Mironosice"). Uz fantastičnu solo-sopranistkinju prof mr Dušicu Vucelju, ovo je bila dobitna kombinacija. Po želji žirija, one su ponovile izvođenje numere "Libero" na večernjem "Koncertu pobednika". 

"Mironosice" donele zlato iz Bijeljine- Ovo je veoma značajna horska nagrada, 18. po redu. Izuzetna je čast biti deo ovakvog festivala, koji uvek nosi dobru energiju, kvalitetna izvođenja i nezaboravna horska druženja - kaže Ivana Gospić, dirigent.

Istovremeno, vokalna grupa radi na novim projektima, kao što su osnivanje mlađe grupe za devojčice od 8 do 14 godina, pripremaju se originalni a capella aranžmani, a sprema se i tradicionalni humanitrani koncert koji se održava svake godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 8910
Povezane teme

mironosice subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.