Komentara: 20
Pregleda: 6186
Foto

Miroslav Karan novi predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga

08.07.2022. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Na sinoćnoj, trećoj izbornoj skupštini Saveza srpskih udurženja Severnobačkog okruga odlučeno je da novi predsednik Upravnog odbora bude Miroslav Karan, a predsednik Skupštine Ilija Maravić.
Miroslav Karan novi predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga

Novom rukovodstvu srećan budući rad poželeo je gradonačelnik Stevan Bakić, poručujući da je od svog osnivanja Savez srpskih udurženja SBO uradio mnogo važnih stvari za srpski narod u Subotici.

- Toliko godina rada i veliki rezultati obavezuju, da vas pozovem i zamolim da nastavite rad. Da u tradicijama svih naših zavičaja nađemo najpre ono što nas povezuje i negujemo jedinstvo, jer samo zajedno i ujedinjeni možemo da nastavimo da imamo tako značajnu manifestaciju kakvi su „Zavičajni dani“.Samo ujedinjeni možemo dostojno da predstavljamo srpski narod u našem gradu.Aktivnosti svih pojedinačnih udruženja su veoma važne ali to nam ne vredi ništa bez jačanja veze koja jeste ovaj Savez i bez zajedničkih aktivnosti i projekata – poručio je gradonačelnik Bakić. - Kao gradonačelnik od novog rukovodstva očekujem da neguje slogu, jedinstvo, bratsku ljubav i solidarnost među udruženjima i da Savez ostane reprezentativan predstavnik srpskog naroda u Subotici, koji će sa ponosom izlaziti pred naše sugrađane drugih vera i nacionalnosti, sa svojim doprinosom i svojim vrednostima, kojima smo i mi Srbi oplemenili naš grad.

Miroslav Karan novi predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okrugaIzbornoj skupštini prisustvovao je i Milimir Vujadinović, narodni poslanik i član Odbora za Srbe u dijaspori.

- Retko kada je srpski narod trpeo pritisak koji je išao u pravcu urušavanja njegovog identiteta na Balkanu kao danas. Na delu je stvaranje nekih novih identiteta, uglavnom nastalih od regionalnih odrednica i to po pravilu na račun postojanja i identiteta srpskog naroda – poručio je Vujadinović. - O očuvanju identitetu srpskog naroda, na severu Bačke i Srbije, se pored institucija brine i Savez srpskih udruženja Severno bačkog okruga.Čuvajući srpski identitet, Savez čuva i sve druge identitete i vekovni način života kao i suživot svih zajednica na severu Srbije.

Novi predsednik Miroslav Karan nastaviće dobro utabanim stazama, ali i nastojati da što više mladih privuče da se uključe u rad Saveza.

- Puno toga  je urađeno, dosta toga unapređeno i puno udurženja učestvuje u radu Saveza. Preda mnom je  veliki zadatak da nastavim taj put i trudiću se da tokom svog  mandata nastavim ono što je rađeno i uvedem nove stvari. Važno je da imamo što više mladih u zavičajnim udruženjima, jer će oni napredovati i trajati dugo godina – naglašava Karan. – Cilj mi je da udruženje sarađuje i sa drugim udruženjima iz regiona koja okupljaju Srbe, tako ćemo jačati zajedništvo i još više napredovati.

Miroslav Karan novi predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okrugaPo rečim dosadašnjeg predsednika UO Borivoja Vukajlovića staro i novo rukovodstvo će zajedno raditi na proširenju programskih aktivnosti Saveza srpskih udurženja SBO.

- Uz dosadašnje manifestacije poput Zavičajnih dana, obeležavanja „Oluje“, slave Udurženja, trudićemo se da uvedemo i nove sadržaje.  Ništa od toga ne bi mogli da realizujemo bez podrške Grada i pokrajinskih organa vlasti na čemu im se od srca zahvaljujemo – ističe Vukajlović.

Pred novom, podmlađenom upravom, je i proslava jubileja postojanja koja Savez srpskih udruženja SBO očekuje uskoro.

Miroslav Karan novi predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga- Nadamo se da  će mladost i snaga novog predsednika unaprediti rad Saveza.  Negujući kulturu, tradiciju i običaje srpskog naroda sa prostora Krajine, Savez je i do sada imao mnogo aktivnosti, a verujem da će biti i ubuduće i da će desetogodišnjica posotojanja biti obeležena kako dolikuje – dodaje Saša Gravorac, prvi predsednik i sadašnji predsednik Nadzornog odbora.

Izvor: Subotica.com
Izborna skupština Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga Izborna skupština Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga Izborna skupština Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga Izborna skupština Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga Izborna skupština Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga Izborna skupština Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga Izborna skupština Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga Izborna skupština Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 6186
Povezane teme

stevan bakić

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

miroslav karan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.