Komentara: 4
Pregleda: 839

Mladi programeri zablistali na olimpijadi u Moldaviji, predvodio ih Subotičanin Ognjen Tešić

27.08.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Sa Evropske juniorske olimpijade iz programiranja srpski tim, koji je predvodio i naš Subotičanin Ognjen Tešić, vratio se sa tri srebrne i bronzanom medaljom.
Mladi programeri zablistali na olimpijadi u Moldaviji, predvodio ih Subotičanin Ognjen Tešić

Ova prestižna olimpijada, koja je održana od 16. do 22. avgusta u Moldaviji, okupila je mlade talente iz brojnih evropskih zemalja koji su se takmičili u rešavanju složenih algoritamskih problema. 

Četvroročlani tim iz Srbije, koji su činili Pavle Damjanović (srebro), Lazar Kolundžija (srebro), Petar Banović (srebro) i Irina Stanišić (bronza), između ostalih, pripremao je naš sugrađanin Ognjen Tešić koji je široj javnosti poznat kao izuzetno darovit mladi matematičar i programer. 

Mladi programeri zablistali na olimpijadi u Moldaviji, predvodio ih Subotičanin Ognjen TešićTešić je danas ponosni vlasnik čak dva indeksa. U prestonici studira na Matematičkom i Računarskom fakultetu i član je državne komisije za takmičenja iz informatike. Ovog leta pripremao je srpski tim za Evropsku juniorsku olimpijadu iz programiranja.

- Studiram teorijsku matematiku i primene, kao i računarske nauke, a od ove godine sam član državne komisije za takmičenja iz informatike koju čine najbolji bivši takmičari i olimpijci - precizira naš mladi sugrađanin - Ja sam jedan od vođa srpskog tima na nedavno završenoj olimpijadi u Moldavija. Bio sam rukovodilac priprema koje su trajale celo leto, a potom smo imali i tri probna takmičenja. Uspeh naše ekipe svedoči o tome da se trud isplato. Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima.  Tim koji sam vodio je ekipno osvojio 2. mesto na Balkanu i 7. mesto u Evropi, čime smo izjednačili najbolji rezultat Srbije od kad učestvujemo na ovom takmičenju.

Mladi programeri zablistali na olimpijadi u Moldaviji, predvodio ih Subotičanin Ognjen Tešić

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 časova i 21 minut
Komentara: 4
Pregleda: 839
Povezane teme

mladi matematičari Subotica

programiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.