Komentara: 4
Pregleda: 4179

"Mobing na radnom mestu" kao tema skupa SMSTS

05.10.2012. u 19:34h
Izvor: RTV Yueco
Najveći problemi medicinskih sestara i tehničara proističu iz beizdejnih reformi, koja je započeta a odnosi se na stomatologiju, kao i na neugovorene kadrove, kažu u Sindikatu medicinskih sestara i tehničara. U vili Majur na Kelebiji održano je savetovanje osnovnih organizacija Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije za područje Vojvodine. Glavna tema savetovanja je bila „Mobing- zlostavljanje na radnom mestu“
"Mobing na radnom mestu" kao tema skupa SMSTS

Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije ima oko 35 000 članova, i jedan je od tri reprezentativna sindikata iz oblasti zdravstva. Svake godine sindikat održava sastanke sa predstavnicima osnovnih organizacija kako bi se upoznali sa problemima članova i pružili im profesionalnu pomoć. Dok je problem kapitacije delimično rešen, sada najveći problemi proističu iz bezidejnih reformi, koje su započete ali ne i završene.

Predstavnici sindikata su istakli volju novog saziva resornog Ministarstva da im pomogne u rešavanju problema, ali još uvek prepreku predstavlja odnos Fonda i Ministarstva zdravlja. Glavna tema savetovanja je bila „Mobing, odnosno zlostavljanje na radnom mestu“.

Iako se obavljaju stalne edukacije predsednika osnovnih organizacija, kako bi znali da prepoznaju mobing i pravilno postupe, još uvek su prijave mobinga retke, zbog straha od otkaza, kažu u Sindikatu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4179
Povezane teme

vila majur

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.