Komentara: 2
Pregleda: 2305

Moguć štrajk medicinara

09.02.2011. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Moguć štrajk medicinara

Oko osam stotina zaposlenih u Opštoj bolnici Subotica, okupljeni u Granskom sindikatu “Nezavisnost” zahteva povećanje zarada i isplatu jubilarnih i ostalih nagrada uz poptisivanje i poštovanje kolektivnih ugovora. Na današnjem protesnom skupu u bolnici, sindikalci su izneli pred radnike ove zahteve i poslali ih nadležnim državnim institucijama. Ukoliko odgovor ne stigne nije isključen ni generalni štrajk.

Plate zamrznute dve i po godine. Lekar specijalista nema veću platu od 60.000 dinara mesečno, medicinska sestra od 28.000, a spremačica od 15.000, i to bez prekovremenog rada, dežurstava i slično, rečeno je današnjem protesnom skupu zaposlenih u Bolnici. Granski sindikat “Nezavisnost” koji u Opštoj Bolnici okuplja oko 800 zaposlenih nije zadovoljan ovim ciframa, a pojedinci, da se oni pitaju, bi im povećali plate.

Na skupu su uobličeni zahtevi koji su prosleđeni Vladi i nadležnim ministarstvima. Ovi radnici zahtevaju povećanje osnovne cene rada za 21%, isplatu jubilarnih nagrada za 2009. i 2010. godinu, isplatu novogodišnjih nagrada za 2010. godinu, potpisivanje Kolektivnog ugovora za socijalnu delatnost i utvrđivanje izrade Kolektivnog ugovora kod poslodavaca. Ukoliko se ne dobije dogovor, i ako tako bude odlučeno u vrhu sindikata – nije isključen generalni štrajk.

Današnji protesni sindikata Nezavisnost podržao je i istoimeni sindikat Doma Zdravlja, kao i Sindikat lekara i farmaceuta u Bolnici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2305
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.