Komentara: 68
Pregleda: 9586

Muke stanara u Vase Stajića - nema odmora dok traje proslava!

28.06.2022. u 16:26h
Izvor: Subotica.com
Stanari zgrada u Ulici Vase Stajića godinama imaju problem sa glasnom muzikom koja se, pretežno vikendom, a neretko i radnim danima, pušta iz obližnjih ugostiteljskih objekata često do duboko u noć.
Muke stanara u Vase Stajića - nema odmora dok traje proslava!

Iako u jednoj od zgrada u Vase Stajića živi tek pola godine, naš sagovornik (ime poznato redakciji) navodi da ovaj problem traje godinama unazad. On kaže da ni sam ne zna koliko je neprospavanih noći iza njega u proteklih 6 meseci.

- Najgore je od petka do nedelje, kada iz obližnjih lokala preglasna muzika trešti do duboko u noć. Najveći je problem nedelja, jer ne možemo da se naspavamo, a ponedeljak je radni dan - tvrdi naš sagovornik i dodaje da su se obraćali na nekoliko adresa - Svi samo prebacuju odgovornost na druge. I ranije su stanari pokušavali da reše problem, ali su odustali, jer se uvek završavalo sa neupehom

Muke stanara u Vase Stajića - nema odmora dok traje proslava!Muzika prestaje tek nakon što se alarmira policija, a u protekle dve nedelje policija je, prema rečima stanara, intervenisala dva ili tri puta.

- Prošlog ponedeljka u jedan lokal ispod zgrade doveden je muzičar sa sve opremom, koji je zabavljao ljude i ispred lokala. Muzika je toliko bila glasna da nisam čuo televiziju u sopstvenom stanu. Situacija je rešena tek nakon izlaska policije - objašnjava naš sagovornik.

Nije cilj, tvrdi ovaj sugrađanin, da se policija poziva svako malo, već da se pronađe kompromisno rešenje koje će omogućiti ugostiteljskim objektima da nesmetano rade, a stanarima da se odmore i provode mirne noći u sopstvenim stanovima.

- Ne želimo mi da se iko kažnjava niti da se ti lokali zatvore i na taj način da se ugrozi egzistencija radnika, već samo želimo da se muzika stiša i da se žurke, koje se organizuju kasno noću, premeste iz bašti u lokale. Molimo sve iz tih lokala da se sete da gore u stanovima borave živi ljudi kojima je odmor preko potreban. I kada pozovemo policiju objasnimo da nam nije cilj da se veselje prekine, već samo da se muzika stiša - završava naš sagovornik.

Da ovaj problem postoji, da datira odavno i da je u poslednjih par meseci postao nepodnošljiv potvrdili su nam i drugi stanari, ali nisu želeli da to kažu u "mikrofon", jer su, kako objašnjavaju, doživljavali brojne neprijatnosti zbog pozivanja policije.

O problemu koji traje potvrđuju i "Pištaljke" koje su nam upućivali stanari u nadi da će problem, alarmiranjem medija, konačno biti rešen na obostranu korist.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 68
Pregleda: 9586
Povezane teme

glasna muzika

ugostiteljski objekti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.