Komentara: 9
Pregleda: 2968

Muke stanovnika Tikveške ulice

08.05.2013. u 09:41h
Izvor: RTV City
Prilikom obilnih padavina, kakve su bile noćas i danas tokom prepodneva, stanovnici u mnogim delovima grada, posebno u onim u kojima nema kanalizacije i asfalta, muku muče sa vodom koja se zadržava u ulicama. Među njima su i stanovnici Tikveške i ulica do kojih put vodi kroz nju, u mesnoj zajednici Željezničko naselje.
Muke stanovnika Tikveške ulice

Do pre deset godina, kada je saobraćaj bio slabijeg intenziteta, ovaj problem još i nije bio toliko izražen, međutim, više od decenije, čim padne jača kiša, prolazak kroz ovu ulicu, što peške , što kolima, predstavlja skoro nemoguću misiju. Jedan od stanovnika Tikveške ulice, Odri Laslo, kaže da su se obraćali svim nadležnim institucijama, od gradskih vlasti preko Zavoda za urbanizam do Vodovoda i kanalizacije, međutim, ili su ostajali bez odgovora ili im je rečeno da se ništa ne može preduzeti jer nema tehničkih uslova.

U želji da bar ublaže problem koji imaju, deo stanovnika Tikveške ulice se povremeno organizuje, pa izravnaju zemljani put, međutim, onda se buni ostatak ulice, jer se , zbog nižeg nivoa, sva voda sliva na tu stranu. Neko prelazno, ali rešenje koje bi omogućilo odvod vode i to u najugroženijem delu,bilo bi prokopavanje par metara kanala, koji bi se nadovezao na već postojeći. I o tome su razmišljali stanovnici Tikveške ulice, sve dok im nije rečeno da za to moraju da pribave građevinsku dozvolu i obezbede gomilu papirologije.

Iako se nadaju trajnom rešenju ovog problema, dok se ono ne nađe, a valjda će i tome jednom doći dan, stanovnici Tikveške ulice bi bili zahvalni Vodovodu i kanalizaciji kada bi došli i ispumpali vodu, što su u par navrata i činili, jer na povlačenje vode nekada moraju da čekaju i više od nedelju dana.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2968
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.