Komentara: 0
Pregleda: 1902

Multikulturalnost i interkulturalnost

04.02.2009. u 17:15h
<p>Subotica je multikulturalni i interkulturalni grad. Nekada je nezamislivo bilo da se sretne Subotičanin koji ne zna da govori srpski i mađarski jezik pođednako dobro, kao &scaron;to je to na žalost danas slučaj, čulo se na seminaru koji je održan u Subotici na temu &ldquo;Mediji i interkulturalnost&rdquo;.</p>

Subotica je od prošle godine uključena u projekat za jedno sa Savetom Evrope i Evropskom unijom pod nazivom: “Evropski gradovi interkulturalnost”. Novoformiranu mrežu gradova čine 14 gradova iz Evrope, među kojima je i Subotica. Subotica svi više postaje grad multikulturalnosti, a manje interkulturalnosti, istakli su predstavnici lokalne samouprave.

Glavni problem kod mladih je što ne razumeju jedni druge i međusobno ne komuniciraju.Uloga medija je ključna u izveštavanju o nacionalnim zajednicima u Subotici.Mediji ne treba samo da obezbede prostor, gde će da prezentuju priče o multikulturalnosti i interkulturalnosti, nego i sami da uče o njima.

U cilju afirmacije programa u Subotici, Centar lokalne demokratije u saradnji sa lokalnim samoupravom i uz podršku Fonda za razvoj neprofirnog sektora Vojvodine ove godine će da organizuje niz seminara namenjenih predstavnicima lokalnih medija.Cilj projekta bi bio njihovo aktivnije uključivanja u realizaciju međunarodne saradnje novoformirane mreže evropskih gradova.Prva u nizu aktivnosti projekta “Evropske i naše teme” je seminar u organizaciji londonskog Medija Diversiti Instituta, kao partnera Saveta Evrope u realizaciji celokupnog programa.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1902
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.