Komentara: 1
Pregleda: 1900

Muzika nas sve spaja: dečji muzički festival "Palićke notice" u četvrtak na Letnjoj pozornici

14.06.2023. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Muzički festival "Palićke notice" po treći put biće održan u četvrtak (15. jun), na Letnjoj pozornici Palić. Program počinje u 18 časova a ulaz je besplatan.
Muzika nas sve spaja: dečji muzički festival "Palićke notice" u četvrtak na Letnjoj pozornici

Jedna od najlepših scena "pod vedrim nebom" u našoj zemlji ugostiće u četvrtak, 15. juna naše najmlađe. Festival muzike i pokreta, okupiće mališane iz subotičkih škola ali i iz drugih gradova Srbije, a i šire. 

 - Ove godine imaćemo 8 takmičarskih i 7 revijalnih tačaka. Učestvovaće deca iz nekoliko subotičkih škola a pored dece iz Subotice, ugostićemo i decu iz Novog Sada, Banje Luke, Beograda a po prvi put na našoj sceni naći će se i deca iz Tivta i Čačka. Očekujemo da će festival doneti mnoštvo zanimljivosti i različitosti u umetničkom smislu. Započeće svečanim defileom, koji će predvoditi Subotički duvački orkestar, za njim će ići mažoretkinje iz Kulturno-umetničkog društva "Mladost 1947", a onda i svi učesnici festivala. Proći će Alejom uzdaha, pa kroz Veliku terasu nazad do Letnje pozornice, gde će od 18 časova početi festivalski program - najavila je Vesna Rašeta, koordinatorka projekta. - Značaj ovog festivala ogleda se u tome što se deca od malih nogu uče zajedništvu, bez granica i bez različitosti. Inkluzija treba da se živi, tako da izbacimo i ovu reč koja nas samo bespotrebno opterećuje. 

Muzika nas sve spaja: dečji muzički festival "Palićke notice" u četvrtak na Letnjoj pozorniciJedan od glavnih prijatelja ovog festivala je Muzička škola, koja će i ove godine uzeti učešće na samom festivalu i pokazati volju i želju da se saradnja i narednih godina nastavi. 

- Ovaj festival živi već 3 godine, kao što i naša saradnja nastavlja da živi i da traje. Na festivalu će učestvovati naš mali gudački orkestar, duvački orkestar kao i učenici srednje škole koji će učestvovati u samoj realiziaciji i organizaciji festivala. Takođe, učenica muzičke škole i predsednica parlamenta učenika, Mirela Vereš, biće član žirija. Ovakvi festivali nam i jesu jako važni, pre svega, jer uključuju decu, dajući im mogućnost da se povezuju, druže, prevazilaze razlike. Upravo to i jeste ideja, da se deca motivišu da se druže, da se upute jedni na druge. Ovaj festival nas sve spaja, kroz druženje, pesmu i igru što i treba da buve suština svega - kaže Dragana Nikolić, direktor Muzičke škole. 

Muzika nas sve spaja: dečji muzički festival "Palićke notice" u četvrtak na Letnjoj pozornici

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1900
Povezane teme

muzička škola

dragana nikolić

vesna rašeta

palićke notice

letnja pozornica palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.