Komentara: 1
Pregleda: 4207

MZ "Gat" jedna od najstarijih u gradu

08.12.2015. u 16:39h
Izvor: RTV City
Mesna zajednica Gat spada u starije ali i uređenije delove grada. Nalazi se na veoma povoljnom položaju, odnosno izlazi na veoma bitne puteve - Beogradski put duž kojeg je granica, Karađorđev i leva strana Somborskog puta sve do Buvljaka, koji je severna granica ove mesne zajednice sa Malim Bajmokom. U ovom delu grada živi oko 4000 stanovnika, uglavnom starijih sugrađana.
MZ "Gat" jedna od najstarijih u gradu

Gat je jedna od najuređenijih mesnih zajednica u Subotici kada je u pitanju infrastruktura. Ovaj deo grada je potpuno pokriven vodovodnom mrežom i kanalizacijom.  Ipak, postoji nekoliko problema na koje se stanovnici Gata žale.

„Možda najveći broj pritužbi je na izlaz iz Gata prema vatrogascima, odnosno na Beogradski put. Veoma je veliki problem jer praktično stanovnici Gata nemaju direktan pristup gradu. Ili moraju da idu skroz okolo na Somborski put, ili skroz desno prema Prozivci. Jednostavno ne mogu direktno da se uključe u saobraćaj“ kaže Igor Preradović, predsednik Skupštine MZ „Gat“.

MZ "Gat" jedna od najstarijih u gradu

Preradović dodaje da je u toku rešavanje jednog od problema „Postavljaju se table sa imenima ulica, to je trenutno jedan interesantan detalj, recimo nemamo finansija za dovoljan broj ploča, ali smo barem deo toga uspeli da realizujemo.“ Preradović ističe još jednu od pritužbi:„ Veliki broj građana ima zamerku u Palmotićevoj ulici na proširenje kolovoza, jer je jako uska ulica i tamo se dosta automobila ošteti zbog rupa“.

O planovima za sledeću godinu, predsednik Saveta MZ „Gat“, Duško Simić kaže:

„Ono što treba da se uradi, možda i na proleće, to je asfaltiranje jednog malog dela Kolubarske ulice, kao i malog dela u Ruđera Boškovića, nekih dvadesetak metara. I još što bih hteo da napomenem, to je produžetak Palmotićeve i njen produžetak na Buvljak, tačnije na Velebitsku ulicu. Tu planiramo da se jedan deo spoji, odnosno mali sokak koji blatnjav, te da se navuče podloga.“

Prostorije MZ „Gat“ nalaze se u ulici Ruđera Boškovića 22, a rukovodstvo je dostupno za razgovor sa sugrađanima svakog ponedeljka od 18 do 20 časova.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4207
Povezane teme

mz gat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.