Komentara: 5
Pregleda: 3750

MZ "Novi grad" nabavila mašinu za čišćenje snega

08.11.2012. u 19:42h
Izvor: SuMedija
Novi grad je prva mesna zajednica u Subotici koja ima sopstvenu mehanizaciju za borbu protiv snežnih padavina u vidu jedne savremene motorne čistilice, takozvane „grtalica", koja je ovih dana kupljena zahvaljujući finansijskoj pomoći više radnih kolektiva sa njene teritorije.
MZ "Novi grad" nabavila mašinu za čišćenje snega

Na ovaj potez čelni ljudi mesne zajednice su se odlučili imajući u vidu iskustvo od prošle zime, kada su mnogi trotoari danima pa i nedeljama bili neprohodni, kaže predsednik Skupštine Novog grada Lajčo Mamužić.

- Ideja je bila da pomognemo kako radnim organizacijama, tako i građanima, naročito onima koji su stariji ili bolesni i nisu u stanju ili nema ko za njih da očisti sneg ispred njihove kuće. Zapazili smo takođe da kada padne sneg ima dosta problema i ispred pojedinih škola, dečijih ustanova, ambulante i nekih pešačkih prelaza. Akciju smo pokrenuli još proletos i animirali firme koje se nalaze na našoj teritoriji da nam pomognu da bi mogli da kupimo tu mašinu. Donacije smo dobili od „Javnih skladišta", „Rotografike", „Elektroremonta", „Hemotehne" i firme „Manufaktura" - kaže Lajčo Mamužić.

Na taj način sakupljeno je oko 100.000 dinara, a ostatak od 30.000 dinara obezbedila je sama mesna zajednica. Posedovanje čistilice, međutim, iziskuje i troškove goriva i održavanja, ali i nekoga ko će rukovati njome.

- Troškove ćemo pokrivati iz sopstvenih prihoda, od izdavanja prostorija, a pošto imamo stalno zaposlenog higijeničara, njegov posao će biti da kada zaveje sneg čistilicom obiđe one delove mesne zajednice gde je to najpotrebnije", objašnjava Lajčo Mamužić.

Čistilica će služiti prvenstveno za održavanje trotoara, širina njenog radnog dela je 66 santimetara, dok je u mogućnosti da odbaci sneg na daljinu od osam metara! Za stanovnike Novog grada, po svemu sudeći, zimske čarolije biće mnogo lepše sa prohodnim trotoarima i putevima.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3750
Povezane teme

mz novi grad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.