Komentara: 1
Pregleda: 1540
Foto

Na 4. Saboru likovnih umetnika iz Srbije i regiona učestvovalo 19 slikara, fotografa i ikonopisaca

11.10.2022. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Od 29. septembra do 4. oktobra na Paliću je održan IV Sabor likovnih umetnika iz Srbije i regiona, na kojem je učešće uzelo 19 umetnika - slikara, umetničkih fotografa i ikonopisaca, a koji su pronašli inspiraciju i stvarali dela na atraktivnim i autentičnim lokacijama Palića i Subotice.
Na 4. Saboru likovnih umetnika iz Srbije i regiona učestvovalo 19 slikara, fotografa i ikonopisaca

Umetnici su se potrudili da ostvare velik broj dela visokog kvaliteta. Većina njih je inspiraciju pronašla u prelepoj prirodi i arhitekturi jesenjeg ambijenta naselja Palića i Subotice.

Na saboru "Vitor - Palić 2022" su učestvovali: Dragan Bartula, Rajko Karišić, Ivan Grozdanoski, Dragan Kunić, Velja Bugarin, Dragana Jokić, Žarko Đukic, Svetlana Miladić, Vladimir Ćetković, Marija Vasilijadu Ćetković, Milan Todić, Ivan Jurković, Milorad Đokic, Emilijana Marković, Elena Kokai, Marin Milutinović, Paša Gicić, Darko Jovanović i Marija Knežević.

Na 4. Saboru likovnih umetnika iz Srbije i regiona učestvovalo 19 slikara, fotografa i ikonopisacaNa 4. Saboru likovnih umetnika iz Srbije i regiona učestvovalo 19 slikara, fotografa i ikonopisacaOrganizator se potrudio da umetnicima pored kvalitetnih uslova za stvaralački rad obezbedi i obilazak znamenitosti grada Subotice. Po rečima Perice Savića, organizatora okupljanja, učesnici umetničkog sabora ostavili su predivna umetnička dela, a sa sobom su poneli predivne utiske i inspiraciju za svoja buduća likovna stvaralaštva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1540
Povezane teme

sabor likovnih umetnika iz srbije i regiona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.