Komentara: 0
Pregleda: 2556
Video
Foto

Na Građevinskom fakultetu otvorena godišnja izložba studentskih radova

31.05.2024. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
U holu Građevinskog fakulteta otvorena je 9. godišnja izložba studentskih radova, u okviru koje su izloženi radovi studenata sa smera arhitektonsko inženjerstvo.
Na Građevinskom fakultetu otvorena godišnja izložba studentskih radova

Studenti druge godine arhitektonskog inženjerstva osmislili su izložbu u okviru predmeta projektovanje objekata javne namene.

Prvo smo se susreli sa prostorom, upoznali sa dimenzijama prostora i onda su krenule naše ideje, odnosno razmišljali smo i razgovarali o tome šta bismo mogli da napravimo, a da bude drugačije u odnosu na ono što je već realizovano. Zbog budžeta smo morali da idemo na neke jeftinije varijante. Odlučili smo da iskoristimo i galeriju iznad prostora pa smo postavili visilice na kojima su takođe predstavljeni radovi. Naš glavni zadatak, uz osmišljavanje izložbe, bio je da dizajniramo plakate kako bismo što bolje dočarali šta smo radili na predmetu projektovanje objekata javne namene - objašnjava Sandra Timotić, studentkinja 2. godine arhitektonskog inženjerstva - Bila sam uključena u celokupnu izvedbu, odnosno davanja ideja gde smo svi bili uključeni, pa do realizacije. Najteže je bilo prilagoditi sam prostor hola ovoj izložbi i videti finansijski šta možemo da priuštimo. I izrada radova koji su zapravao priprema izložbe su bili najteži zadatak, ali trud se isplatio - nadovezuje se Teodora Mlađan, studentkinja 2. godine arhitektonskog inženjerstva.

Na Građevinskom fakultetu otvorena godišnja izložba studentskih radovaProfesori sa Građevinskog fakulteta navode je ovo jedna od najuspešnijih studentskih izložbi do sada.

Oni su na početku ostavili utisak kao jako dobra generacija, zainteresovana za rad i delovalo je da sa njima može vrlo rano da se počne sa nekim projektima za koje smo znali da će prevazilaziti nastavni program. Oni su odlično odreagovali, izneli su sjajne ideje i nastao je ovaj zajednički projekat čijom realizacijom smo se bavili tokom letnjeg semestra - navodi prof. dr Milena Grbić i dodaje da su studentski radovi nastali na predmetima kojima rukovodi ona, kao i njene koleginice doc. dr Olivera Dulić i doc. dr Monika Štiklica  -Mislim da je stvarno dobro iskustvo što se prakse tiče, jer ovo je bilo projektovanje u okviru budžeta, timski rad, treba tu malo i sujete da se usaglase i da se shvati da je zajednički interes preči od pojedinačnog. Tako je i u praksi kasnije. 

Na Građevinskom fakultetu otvorena godišnja izložba studentskih radova

Izvor: Subotica.com
9. izložba studentskih radova modula "Arhitektonsko inženjerstvo" 9. izložba studentskih radova modula "Arhitektonsko inženjerstvo" 9. izložba studentskih radova modula "Arhitektonsko inženjerstvo" 9. izložba studentskih radova modula "Arhitektonsko inženjerstvo" 9. izložba studentskih radova modula "Arhitektonsko inženjerstvo" 9. izložba studentskih radova modula "Arhitektonsko inženjerstvo" 9. izložba studentskih radova modula "Arhitektonsko inženjerstvo" 9. izložba studentskih radova modula "Arhitektonsko inženjerstvo"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2556
Povezane teme

izložba

građevinski fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.