Komentara: 2
Pregleda: 4283

Na Horgošu poslednja dva dana zaplenjeno 88.500 evra

12.11.2015. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
Carinici na Graničnom prelazu "Horgoš" tokom protekla dva dana sprečili su pokušaj ilegalnog unosa deviza u ukupnom iznosu od 88.500 neprijavljenih evra čime je učinjen devizni prekršaj.
Na Horgošu poslednja dva dana zaplenjeno 88.500 evra

U prvom slučaju neprijavljen novac u iznosu od 52.000 evra pokušao je ilegalno da unese srpski državljanin koji se u jutarnjim časovima pojavio na prelazu u tzv. „zelenoj traci“ predviđenoj za putnike koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Ovaj 47-godišnjak je putovao sam na relaciji Beč–Ub automobilom marke „Audi A8“, a kada su ga carinici zaustavili i pitali da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa osim ličnog prtljaga, a da što se novca tiče ima samo 10.000 evra, što je i pokazao kada je otvorio novčanik. Međutim, ličnim pretresom je ustanovljeno da u torbici sa dokumentima, nosi još 52.000 evra.

Dan ranije na istom graničnom prelazu prilikom ulazne kontrole otkriven je drugi devizni prekršaj kod srpskog državljanina albanske nacionalnosti koji je svojim vozilom čeških registarskih oznaka putovao iz Budimešte u Kosovsku Mitrovicu.

On je na postavljeno pitanje carinika o iznosu novca koji nosi sa sobom, očigledno informisan o propisima, rekao da u novčaniku ima tačno 10.000 evra, što je tom prilikom i pokazao. Međutim, detaljnim pregledom carinici su u džepovima njegove jakne pronašli još 36.500 evra, koje očigledno nije imao nameru da prijavi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4283
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.