Komentara: 5
Pregleda: 5814

Na Horgošu pronađeni neprijavljeni zlatnici i devize

03.03.2024. u 09:07h
Izvor: Subotica.com
Na Horgošu pronađeni neprijavljeni zlatnici i devize

Carinski službenici su 28. februara na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili dva slučaja u kojima su zbog neprijave zadržane devize u protivvrednosti od preko 37.000 evra, kao i 11 zlatnika vrednih 9.500 evra.

 - Neprijavljene devize otkrivene su prilikom detaljne kontrole automobila strane registracije. Mada su putnici rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po dozvoljenih 10.000 evra, prilikom detaljnog pregleda koji je usledio, utvrđeno je da to nije istina. Naime, u ličnoj torbici i dzepovima trenerke i jakne koju je vozač nosio na sebi, pronađeno je 28.420 evra i 9.800 dolara više od sume koju su putnici prijavili. U drugom slučaju zabeleženom takođe na ulazu u zemlju, prilikom detaljne kontrole automobila stranih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica putnika, pronađeno je neprijavljeno investiciono zlato - navode iz Uprave carina Republike Srbije.

Na Horgošu pronađeni neprijavljeni zlatnici i devizeNa Horgošu pronađeni neprijavljeni zlatnici i devizeUkupno 11 dukata "Franc Jozef" imotanih u papir otkriveno je u ličnoj torbici vozača. Neprijavljene devize i zlatnici će biti zadržani do okočanja sudskih postupaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 5814
Povezane teme

uprava carina

devize

zlatnici

oduzete devize

neprijavljene devize

granični pelaz horgoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.