Komentara: 0
Pregleda: 1406
Foto

Na humanitarnom bazaru prikupljan novac za lečenje Leone Kovač

07.03.2022. u 12:59h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji neformalne grupe "Naše malo nekome je sve", juče je održan humanitarni bazar na kom je prikupljeno nešto više od 50 hiljada dinara za lečenje dvogodišnje devojčice Leone Kovač.
Na humanitarnom bazaru prikupljan novac za lečenje Leone Kovač

Osim građana, koji su na prodajnim štandovima izlagali igračke, slatkiše, slaniše, umetnička dela i sl., pozivu da učestvuju u humanitarnom bazaru odazvala su se i brojna udruženja. Posetioci su imali priliku da se zabave, kupe po koji proizvod, a što je najvažnije da svojim prilozima pomognu našoj dvogodišnjoj sugrađanki u borbi sa bolešću.

- Preostalo je da se prikupi još nešto više od 35 posto sredstava za lečenje dvogodišnje Leone Kovač. Svi humani građani novac mogu uplatiti i putem SMS poruke (tekst poruke 1125, na broj 3030) . Cena jedne poruke je 200 dinara - podseća Tijana Mijović, jedna od administratora grupe "Naše malo nekome je sve".

Na humanitarnom bazaru prikupljan novac za lečenje Leone KovačPodsećamo, Leona Kovač rođena je krajem jula 2020. godine u 30. gestacijskoj nedelji trudnoće. Zbog prevremenog rođena i nerazvijenosti pluća prebačena je u Dečiju bolnicu u Novom Sadu. Nakon nekoliko dana, usled infekcije bolničkom bakterijom i nedostatka kiseonika u mozgu došlo je do komplikacija, odnosno sepse, meningitisa, masivnog krvarenja na mozgu, periventikularne leukomalacije i hidrocefalusa. Sa dva meseca starosti ugrađen joj je VP šant koji odvodi višak likvora. Sa osam meseci, naša mlada sugrađanka dobila je prvi epileptični napad i dijagnozu epilepsije koja dodatno usporava njen psihomotorni razvoj. Bez obzira na sve sa čime se suočava, Leona je vesela i nasmejana devojčica koja iz dana u dan pokazuje koliki je borac. Da bi napredovala u lečenju potrebna su sredstva za specijalističke preglede, dijagnostiku, fizikalne, logopedske i brojne druge tretmane, laboratorijske analize, lekove, ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i smeštaj. 

Na humanitarnom bazaru prikupljan novac za lečenje Leone Kovač

Izvor: Subotica.com
Humanitarni bazar za Leonu Humanitarni bazar za Leonu Humanitarni bazar za Leonu Humanitarni bazar za Leonu Humanitarni bazar za Leonu Humanitarni bazar za Leonu Humanitarni bazar za Leonu Humanitarni bazar za Leonu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1406
Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna organizacija

humanitarni apel

naše malo nekome je sve

humanitarni bazar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.