Komentara: 0
Pregleda: 5562

Na kritiku ombudsmana odgovorili akcijom

10.09.2009. u 10:31h
Izvor: Građanski list
<p>Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" iz Subotice pobolj&scaron;ao je svojim &scaron;tićenicima uslove boravka, u skladu s preporukama zamenice za&scaron;titnika građana za prava deteta Tamare Luk&scaron;ić-Orlandić, saop&scaron;teno je juče iz kancelarije ombudsmana.</p>
Na kritiku ombudsmana odgovorili akcijom

U saopštenju zaštitnika građana navodi se da je dom "Kolevka" obavestio zamenicu ombudsmana da je, po preporuci, smanjen broj beba i dece koja borave u istoj prostoriji, čime je deci između ostalog omogućena veća privatnost, kao i da je oslobođen prostor za igraonicu i kvalitetniji individualni rad stručnih saradnika.

Tamara Lukšić-Orlandić ocenila je da postupanje Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka" po preporukama ombudsmana predstavlja primer dobre prakse i poštovanja zakonske obaveze organa uprave da s ombudsmanom ostvaruje punu saradnju.

Dom "Kolevka" obavestio je zamenicu ombudsmana da su radnici nadležnog Centra za socijalni rad s osobljem tog doma sačinili nedostajući plan usluga za jedno dete i da su dogovorene aktivnosti u pogledu održavanja ličnih odnosa deteta i majke.

Zamenica ombudsmana Tamara Lukšić-Orlandić sa saradnicima posetila je krajem jula Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" u Subotici i upoznala se sa uslovima u kojima borave deca smeštena u toj ustanovi i uslugama koje dom pruža. Domu "Kolevka" su tokom posete upućene konkretne preporuke za poboljšanje uslova u kojima deca borave.

Dečji dom "Kolevka" je prošle godine proslavio 105 godina postojanja.

 

 

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 15 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 5562
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.