Komentara: 10
Pregleda: 6963
Video
Foto

Na maturu bez automobila!

30.05.2022. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Na maturu bez automobila!

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice učestvuje u velikoj akciji „Na maturu bez automobila“, koji realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja. Svoj doprinos podizanju svesti mladih da na proslavu maturske večeri ne voze, ukoliko žele da konzumiraju alkohol, Subotičani su dali promotivnim filmom „Na maturu bez automobila“, koji su realizovali „Click Studio production“ i glumci „Kiš teatra“.

- Ovo je prvi put i na ovakav način da je nešto urađeno. Pre mesec dana dobili smo poziv Agencije za bezbednost saobraćaja da učestvujemo u kampanji „Na maturu bez automobila“ – kaže Petar Pantelinac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja. - Želeli smo da damo veći doprinos nego ranije, odlučili smo da napravimo promotivni film. U njemu su učestvovali glumci amateri „Kiš teatra“, jer smo želeli da taj film bude u ptpunosti lokalnog karaktera, da u prvom planu budu prepoznatljiva lica iz našeg grada.

Na maturu bez automobila!Matursko veče zauzima posebno mesto u životu svakog srednjoškolca. Kako bi ono ostalo u najlepšoj uspomeni za ceo život, autori i akteri filma poručuju srednjoškolcima da na proslavu idu taksijem ili da ih odvezu roditelji ili prijatelji.

- Poziv  i ideju Saveta za bezbednost saobraćaja smo oberučke prihvatili i čast nam je da budemo deo projekta koji nosi jednu snažnu poruku. Film smo radili u saradnji sa  Saobraćajnom policijom, rekonstruisali smo događaj i pokazali šta može da se desi ukoliko posle proslave momci i devojke pijani sednu da voze. Nije nam zadatak da branimo nekome da pije, već da apelujemo na mlade da ukoliko piju ne voze, jer posledice mogu biti tragične – objašnjava producent Andrej Imrić. - Snimali smo na poligonu Saobraćajne policije i ugostiteljskom objektu „Elite Palić“, kojima se zahvaljujemo na pomoći. Snimanje je trajalo osam sati i film je urađen u ful HD rezoluciji.

Na maturu bez automobila!U filmu reditelja Stefana Oraveca glume Ivana Stuparević, Željana Rudić, Nemanja Dimić i Vladan Grbić.

Izvor: Subotica.com
Najava promotivnog filma "Na maturu bez automobila" Najava promotivnog filma "Na maturu bez automobila" Najava promotivnog filma "Na maturu bez automobila" Najava promotivnog filma "Na maturu bez automobila" Najava promotivnog filma "Na maturu bez automobila" Najava promotivnog filma "Na maturu bez automobila" Najava promotivnog filma "Na maturu bez automobila" Najava promotivnog filma "Na maturu bez automobila"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 6963
Povezane teme

bezbednost subotica

bezbednost učenika

bezbednost biciklista

bezbednost dece

alkohol

bezbednost u saobraćaju

gradski savet za bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

alkoholisanost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.