Komentara: 0
Pregleda: 840

Na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu takmičiće se 14 predstava

01.09.2022. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
U okviru takmičarskog programa 29. Međunarodnog festivala pozorišta za decu, koji će biti održan od 18. do 23. septembra, naći će se 14 predstava za decu iz celog sveta.
Na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu takmičiće se 14 predstava

Publika će imati priliku da pogleda raznovrsne i maštovite predstave koje dolaze iz Rusije, Italije, Bugarske, Mađarske, Francuske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Španije, Izraela, Indonezije, Grčke i Srbije. 

U takmičarskom programu će učestvovati tri predstave iz Srbije. Predstavu “Ukradeni princ i izgubljena princeza” Malog pozorišta Duško Radović režirala je Branislava Stefanović, a ova priča, smeštena u Srednje cvetno carstvo, bavi se pitanjem promene drevnog običaja po kome carski tron može da nasledi samo dečak. Pozorište mladih Novi Sad, Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, i Udruženje “Sloboda nema cenu” producirali su predstavu “Devojčica sa šibicama” u režiji Sonje Petrović, bajku o devojčici koja u noći uoči Nove godine luta ulicama pokušavajući da proda šibice, ali joj to ne uspeva. Ovaj autorski projekat govori o sudbini zaboravljene i nevoljene dece sa ulice koja su žrtve trafikinga, a od kojih se društvo udaljava paralelno sa kolektivnim gubitkom osećaja empatije. Predstava “Ljubav i violina” Dečjeg pozorišta Subotica”, u režiji Ane Vovčok, predstavlja romsku legendu o ljubavi i smelo otvara dilemu o sebičnosti najuzvišenije naklonosti prema živom biću i umetnosti. 

Na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu takmičiće se 14 predstavaIz susednih zemalja stižu tri ostvarenja, odnosno predstava "Velika tvornica riječi" pozorišta "Mala scena" iz Hrvatske, iz Republike Srpske stiže predstava "Vuk sa mirisom bobica", dok iz Mađarske stiže predstava "San vile Mol" Lutkarskog pozorišta Harlekin.

Rusko Pozorište Karabaska predstaviće se ostvarenjem “Tražim dozvolu za život”, italijansko Pozorište Zakes izvešće predstavu "Pepeljuga", Fondacija Theatre Corsair iz Bugarske izvešće “Priče od papira”, francusko pozorište Les Nouveaux Ballets du Nord-Pas de Calais predstaviće se ostvarenjem “SCOOOOOTCH" , iz Španije stiže predstava “Nove cipele”, a Pozorišna kuća Tik Tak Nto iz Grčke će izvesti predstavu “Princeza Ruža i začarani Orao”.

Iz Izraela dolazi ostvarenje “Preko trnja do zvezda” , a iz Indonezije “Priča o metli” pozorišta Bon Puppet.

Na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu takmičiće se 14 predstava

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 840
Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.