Komentara: 0
Pregleda: 3590

Na Paliću održan festival šaha

09.05.2016. u 16:05h
Izvor: TV Subotica
Velika terasa kraj palićkog jezera protekle subote bila je poprište različitih zabavno-edukativnih programa a u vezi sa šahom. Takmičili su se učenici od petog do osmog razreda.
Na Paliću održan festival šaha

Od poetskog jutra i druženja sa Dijanom Uherek Stevanović, preko prodavnice drvenih igračaka i kompjuterskog kviza sve do projekcije američkog filma ,,U potrazi za Bobby Fisherom’’  od jutarnjih pa do kasnih večernjih sati sve je bilo u znaku igre na šesdeset i četiri polja.

Organizovane su simultanke a u svečanoj sali Velike terase i međunarodni turnir za mlade šahiste na kojem je učešće uzelo oko 150 takmičara.

Subotičani su se istakli u ekipno konkurenciji zahvaljujući učenicima Tehničke škole ,,Ivan Sarić’’ koji su zauzeli prvo mesto ispred Školskog centra "Dositej Obradović" kao i učenicima OŠ ,,Miroslav Antić’’ koji su bili drugi.

Što se tiče pojedinačnih plasmana Marko Vujević iz OŠ ,,Sveti Sava’’ zauzeo je treće mesto u grupi učenika od petog do osmog razreda, Rahaela Mesaroš iz Gimnazije "Svetozar Marković" bila je prva a Sofija Morača iz Školskog centra "Dositej Obradović" druga u nadmetanju srednjoškolki. Dominik Horvat iz medicinske škole bio je drugi a Kilian Sakač iz Tehničke škole treći.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3590
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.