Komentara: 2
Pregleda: 2275

Na Paliću održan skup ratnih i mirnodopskih vojnih invalida

30.03.2017. u 00:01h
Izvor: Subotica.com
Najveći problemi ratnih i mirnodopskih vojnih invalida su  dolazak do posla i lečenje, zaključak je sastanka koji je održan na Paliću u organizaciji Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Srbije.
Na Paliću održan skup ratnih i mirnodopskih vojnih invalida

Subotičko Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida bilo je domaćin susreta, koji je okupio članove uduženja iz svih delova naše zemlje. Glavne teme sastanka odnosile  su se na unapređenje položaja vojnih invalida, te formiranje koraka za povraćaj nekadašnje imovine ratnih invalida i njihovih udruženja.

- Da nam nije imovina otuđena mi nikakvih problema ne bismo imali za pomoć porodicama i deci poginulih da se školuju, ali smo tu uskraćeni jer je imovina dosta ne rasturena, već opljačkana. Jedan deo smo vratili, kao što je objekat u Ivanjici, koji još uvek nije u funkciji. To je lep objekat, koji će služiti za oporavak naših članova koji imaju problema sa disajnim organima - kaže predsednik Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Subotice, Dragoslav Dašić.

Iako ne postoji tačna evidencija, prema procenama u Srbiji ima oko 10 hiljada ratnih i mirnodopskih vojnih invalida. Prema rečima predsednika krovne organizacije, Miroslava Lazovića, najveći problemi su zapošljavanje radno sposobnih članova i lečenje.

- Država bi trebala da ih zapošljava u javnim preduzećima, na funkcijama koje bi mogle da doprinesu njihovoj socijalizaciji. Trebalo bi omogućiti ljudima koji su radno sposobni da rade, a ne da žive samo od invalidnine, koja nije dovoljna za normalan život. Na primer 10. grupa ima oko 5 hiljada dinara invalidninu što nije dovoljno za život - kaže predsednik Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2275
Povezane teme

udruženje ratnih i mirnodopskih invalida

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.