Komentara: 0
Pregleda: 1306

Na računima građana od danas 1700 dinara

06.01.2010. u 17:09h
Izvor: RTV Yueco
Na računima građana od danas 1700 dinara

Građani koji su ostvarili pravo na besplatne akcije od danas na šalterima pošte mogu da podignu po 1.700 dinara kao i potvrdu o vlasništvu akcija NISa. U Poštama u Subotici u prepodnevnim satima je bila velika gužva. Pošte u Subotici danas rade skraćeno do 17 časova, a neke i kraće.

Na računima građana Srbije koji su ostvarili pravo na besplatne akcije od danas je 1700 dinara iz Privatizacionog registra. Taj novac nalazi se na računima koje su otvarali u bankama ili poštama kada su se prijavljivali za besplatne akcije. Neke sugrađane je obradovao novac koji su dobili, dok se drugi osećaju prevareno.

Potvrdu o posedovanju pet besplatnih akcija Naftne industrije Srbije, koji nominalno vrede 2500 dinara građani će dobiti u poštama. Sve dok akcije ne budu na berzi građani imaju pravo da odluče kako će raspolagati njima. Za podizanje novca i potvrde potrebna je lična karta i broj žiro računa. Za nepokretne osobe predviđeno je punomoćje osobe koja podiže novac i potvrdu, kao i lična karta jedne i druge osobe.

Tokom godine 4,8 miliona građana koji su dobili pravo na besplatne akcije trebalo bi da postanu i vlasnici akcija Galenike, Telekoma i Aerodroma „Nikola Tesla“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1306
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.