Komentara: 0
Pregleda: 605

Na sutrašnjoj, 2. sednici Skupštine grada 38 tačaka dnevnog reda

23.07.2024. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Odbornici Skupštine grada Subotice okupiće se sutra na drugom redovnom zasedanju. Ovom prilikom oni će razmatrati 38 tačaka dnevnog reda, među kojima su odluke od dobitnicima zvanja "Počasni građanin", priznanja "Pro Urbe" i "Dr Ferenc Bodrogvari", izbor još dva člana gradskog veća i donošenje kadrovskih rešenja.
Na sutrašnjoj, 2. sednici Skupštine grada 38 tačaka dnevnog reda

Jedna od tačaka dnevnog reda biće donošenje zaključka o prihvatanju izveštaja o ostvarenom budžetu za prvu polovinu godine. 

 - Izveštaj se odnosi na budžet koji je usvojen 21. decembra. U periodu januar-jun ove godine budžet je raspolagao sredstvima od 5.093.140.240,40 dinara, što je 46.41% planiranog godišnjeg budžeta. Sve obaveze su izmirene na vreme, ne utičući na likvidnost budžeta - ističe Daniel Đivanović, predsednik Skupštine grada Subotice. 

Skupština će razmatrati i donošenje odluke o izradi Plana detaljne regulacije (PDR) za izgradnju dve solarne elektrane - u Tavankutu i na Paliću, kao i predlog odluke za PDR za Vikend naselje na Paliću i za deo MZ "Centar 2".

Na sutrašnjoj, 2. sednici Skupštine grada 38 tačaka dnevnog reda- Pred odbornicima će se naći odluke o izradi PDR za Vikend naselje i deo Banje Palić. Prostor obuhvaćen ovim planom nalazi se unutar zaštićene zone Parka prirode Palić. Tu je o odluka o izradi izmene dela PGR za deo zone Aleksandrovo, čime će se omogućiti izgradnja novih objekata sporta i rekreacije. Prihvatanjem odluke za donošenje PDR za deo MZ "Centar 2" u ovom delu se zaustavlja gradnja i teži se očuvanju karaktera ovog dela grada. Planom se čuvaju svi značajniji i vredniji objekti na ovom delu, dok za one manje vredne predlaže zamena sa stambenim ili kompatibilnim objektima - objašnjava Đivanović. 

Odlučivaće se i o donošenju odluke o izmeni školskih prodručja, koja se odnosi na OŠ "Jovan Mikić" i OŠ "Majšanski put". 

 - Ovom odlukom iznivelisaće se teritorijalna pripadnost određenoj školi, zbog povećanog broja učenika u OŠ "Jovan Mikić", pa će oni da pripadnu OŠ "Majšanski put". 

Odbornici će raspravljati i o usvajanju lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za naredne 2 godine. 

 - Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje od 2024. do 2026. grad se opredelio za tri mere za podsticaj zapošljavanja - subvencije poslodavcima za zapošljavanje nazaposlenih iz kategorije teže zapošljivih, subvencije za samozapošljavanje, mera koja je namenjena nezaposlenima sa evidencije SIZ-a, a gde je Grad obezbedio subvencije za 9 lica. Treća mera su javni radovi, a po ovom konkursu će se angažovati 35 lica na 4 meseca ili 47 lica na 3 meseca - kaže Đivanović.

Na sutrašnjoj, 2. sednici Skupštine grada 38 tačaka dnevnog reda

Skupština će odlučivati i o predlozima Gradskog veća za zvanja "Počasni građanin", i priznanja "Pro Urbe" i "Dr Ferenc Bodrogvari". 

-  Priznanje "Dr Ferenc Bodrogvari" se po pravilu dodeljuje na dan njegovog rođendana, ali predlog ove godine nije bio usvojen zbog lokalnih izbora i raspuštanja Skupštine. Dodela priznanja je planirana za 8. avgust - objašnjava Đivanović.

Odbornici će na sutrašnjoj sednici imenovati i dva nova člana Gradskog veća, te će ih ubuduće biti 9, umesto dosadašnjih 7. Takođe, biće doneto 11 odluka od kadrovskim rešenjima.

Đivanović je istakao da će nastaviti sa dosadašnjom praksom održavanja sednica svakog prvog četvrtka u mesecu, ali da je zbog nagomilanog posla, ovog puta učinjeno drugačije. 

- Sutra je druga redovna sednica, ali  u vanredno vreme. U dogovoru sa čelnicima Grada, u avgustu neće biti redovne sednice, te je sledeća redovna sednica 5. septembra, odnosno prvog četvrtka u septembru. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 35 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 605
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

daniel đivanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.