Komentara: 7
Pregleda: 1051
Foto

Na Vodicama održani „Dani Nikole Tesle“

15.07.2024. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
„Dani Nikole Tesle“, jedanaesti po redu, u organizaciji Udruženja Ličana „Lika“ Subotica, održani su minulog vikenda na Vodicama.
Na Vodicama održani „Dani Nikole Tesle“

Bogatom sportskom i umetničkom programu kraj kapele Uspenija Presvete Bogorodice prethodile su izložbe automobila na elektični pogon u centru grada, Segedinu i Morohalomu. Podršku organizovanju manifestacije posvećene 168. godišnjici rođenja najvećeg uma našeg roda, dala je lokalna samouprava, jer, po rečima Srđana Samardžića, pomoćnika gradonačelnika, jer se zalaže da od zaborava otrgne običaje i kulturu svog zavičaja.

 - Podrška nikada nije izostala izuzetno aktivnom Udruženju Ličana koje je ove godine – u okviru 11. „Dana Nikole Tesle“, ali i u duhu u istoriji nikada boljih odnosa između Srbije i Mađarske – pored četvrte izložbe automobila na električni pogon u Subotic, i takvu izložbu po drugi put organizovalo u Segedinu i Morahalomu – istakao je Srđan Samardžić Tesla je svoje najznačajnije izume stvorio krajem 19. veka. Primena tih izuma, poznato je, obeležila je 20. vek, a Teslina vizionarska rešenja i pionirski koraci koje je pre više od jednog veka načinio u domenu daljinskog upravljanja, visokofrekfentnih struja, bežičnih tehnologija i radiotehnike, tek danas imaju svoju punu primenu.

Na Vodicama održani „Dani Nikole Tesle“Na Vodicama je tako održana izložba pronalazaka inovatora iz Srbije, Češke i Mađarske. Nisu izostala ni sportska nadmetanja u tradicionalnim disciplinama, kao ni kulturno-umetnički program i sadržaji za najmlađe. Izložba električnih automobila u subotu je bila najpre na Gradskom trgu, potom na Vodicama a posetioci su imali priliku da vide najnovije električne automobile Tesline proizvodnje - model s, model 3, model x i model y.

Izvor: Subotica.com
Dani Nikole Tesle 2024 Dani Nikole Tesle 2024 Dani Nikole Tesle 2024 Dani Nikole Tesle 2024 Dani Nikole Tesle 2024 Dani Nikole Tesle 2024 Dani Nikole Tesle 2024 Dani Nikole Tesle 2024
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 12 časova i 6 minuta
Komentara: 7
Pregleda: 1051
Povezane teme

bunarić

udruženje ličana lika

dani nikole tesle

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.