Komentara: 7
Pregleda: 4171

Nabavka ogreva uveliko u toku

21.08.2021. u 15:30h
Izvor: TV Subotica
Nabavka ogreva uveliko u toku

Iako su gotovo celo leto, pa tako i poslednjih dana, uz privremeni predah, temperature tropske, priprema ogreva za zimu je uveliko u toku. Među sugrađanima koji ga već sada nabavljaju je i Petar Prčić. Kako kaže, treba na vreme razmišljati o zimi, te u ovom periodu naći najbolju opciju što se tiče cene, jer kako dani odmiču i ona može da raste. Prčić uglavnom drva kupuje odjednom, za celu sezonu.

- Uzimam za celu zimu, meni je otprilike oko pet do šest kubika dovoljno. Tako da, ja sada kupim, a onda sam miran cele zime. Kad se potroši, onda kupim opet za sledeću godinu - kaže Prčić. 

Od veličine objekta koji se greje, zavisi i količina ogreva koja se uzima. U Subotici se najviše pazare bukva, hrast i bagrem. Prodavci ističu da je ove godine cena nešto viša u odnosu na prošlu i pretprošlu, a kao razlog navode vremenske uslove. Drva se nisu lagerovala s obzirom na to da je prošla zima duže trajala, te je i to uticalo na cenu.

- Bukva, cer, hrast i grab su trenutno 6.300 dinara, a bagrem je 6.000 dinara. Paletirana otpadna bukva se kreće, u zavisnosti od dimenzije palete u kojoj se nalazi, od 7.000 do 8.500 i 9.000 dinara. Pelet je 25.500 dinara tona. Građani ove godine uzimaju parcijalno, nema više tih 10 kubika. Ne mogu da kažem da ih u potpunosti nema, ali ih ima mnogo manje u odnosu na prošle godine, tako da se to zasniva na dve-tri isporuke na 10 kubika - objašnjava Petar Arsić, vlasnik jedne subotičke drvare.

Po rečima prodavaca ogrevnog drveta, poslednjih godina je primetno da ga ljudi kupuju parcijalno, odnosno ne uzimaju drva za celu zimu, već ih nabavljaju na svakih par meseci.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4171
Povezane teme

ogrev

nabavka ogreva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.