Komentara: 4
Pregleda: 3005

Nacisti ispred Nepkera

16.03.2010. u 11:47h
Izvor: RTV Yueco
Nacisti ispred Nepkera

Organizacija Antifašistička akcija Novog Sada protestovala je danas zato što su u Subotici na svečanosti povodom godišnjice Mađarske revolucije iz 1848. godine bili prisutni i pripadnici ekstremističkih mađarskih organizacija.

U saopštenju se navodi da je u ponedeljak ispred zgrade Mađarskog kulturnog centra "Nepker" u Subotici bilo "postrojeno" petnaestak takozvanih "naci-skinheda" i pripadnika ekstremističkog pokreta Omladina 64 županije koji su autobusom, organizovano, dovedeni na svečanost.

Antifašistička akcija je postavila pitanje policiji zašto nije reagovala na pojavu ovih ekstremista u multietničkoj Subotici.

"Jasno je odavno da država Srbija blagonaklono gleda na fašističke bande, bile one srpske ili mađarske, dok se sa druge strane hapse levičari i progresivni ljudi koji se bore za socijalnu pravdu", ocenjuje se u saopštenju.

 

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3005
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.