Komentara: 2
Pregleda: 1778

Nagrada za informacije o lopovu

16.01.2009. u 18:00h
<p>Vlasnik vikendice u Velikom Radanovcu Marko Vojnić Purčar je raspisao nagradu tragajući za lopovom koji je pokrao vi&scaron;egodi&scaron;nji trud njegove porodice i uz to unakazio mali porodični park.</p>
Nagrada za informacije o lopovu

Prizor je neverovatan, u dobro ograđenom dvorištu koje čuvaju dva velika psa, pre mesec dana, posečeno je 11 jelki, ceo jedan red. Stradale su i Pančićeve omorike i to sve isto godište. Zasadio sam ih pre četiri godine. Očigledno je to učinio neko ko se razume ili ko je već dolazio u vikendicu i znao gde se nalaze jelke iste generacije - priča Vojnić Purčar.

Jelke su posečene do zemlje najverovatnije krajem decembra pred Božić, kada su imale najbolju cenu na pijacama. Marko nije obilazio vikendicu skoro mesec dana, najpre zbog bolesti, a potom je bio u Sloveniji na zimovanju. Po povratku u Suboticu uputio se na Veliki Radanovac ali je imao šta i da vidi. Nanetu štetu ovaj domaćin ne meri novcem, jer jelke, borići, omorike koje godinama neguje oko vikendice za njega imaju neprocenjivu vrednost. Godinama ih zaliva, od velikih vrućina ih sa suprugom preko leta brani pažljivim tuširanjem, ali našao se očigledno neko spreman da to uništi.

- Odmah sam pozvao policiju, došli su vrlo brzo, ali šta mogu. Rekli su mi ukoliko nešto saznaju da će da mi jave ili da ja javim njima ukoliko dobijem neku informaciju o ovoj krađi. Da je posečena jedna, mogao bih da razumem, možda neko nije mogao da kupi, ali ovako je unakažen moj trud. Da su lopovi tražili ja bih im možda isplatio zaradu samo da ne diraju, jer te jelke su bile prava lepota - priča Vojnić Purčar.

Interesantno je da sa obe strane vikendice postoje komšije. Raspitivao se Marko ali niko ništa nije video, niti čuo, a ni primetio da nedostaje ceo red jelki u dvorištu vikendice Purčarevih.

- Jelke su bile otprilike iste visine od 2,5 do 2,8 metara. Pitao sam sve komšije i niko ništa nije čuo, čak ni zvuk testere kojom su jelke posečene. Nisu čili ni stanari preko puta naše vikendice, sve sam kuće obišao i nisam uspeo da saznam kada i ko je to učinio. Zato sam odlučio da ponudim nagradu onome ko pomogne da se počinilac otkrije - obećava Vojnić Purčar.

 

Postavljeno pre 15 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1778
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.