Komentara: 0
Pregleda: 3145

Nagrade dr Ferenc Bodrogvari

24.06.2011. u 01:55h
Izvor: RTV Yueco
Nagrade dr Ferenc Bodrogvari

Sinoć su u Velikoj većnici Gradske kuće dodeljena priznanja “dr Ferenc Bodrogvari” za tri mlada umetnika koji su dali doprinos ovom gradu svojim umećem. Nagrade su dobili pijanistkinja Enike Gereg, profesor violine Miloš Nikolić i romanopisac Slobodan Vladušić. Nagrade su im dodelili gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i potpredsednik Skupštine grada Čaba Šepšei.

Enike Gereg nije mogla da prisustvuje dodeli ove nagrade zbog puta u inostranstvo, ali je njena majka umesto nje primila ovu značajnu nagradu. Slobodan Vladušić istakao je da je konačno neko prepoznao njegov rad i ta mu to puno znači, dok je rad Miloša Nikola mogao da se čuje preko njegovih učenika koji su ostavili bez daha sve ljude u Velikoj većnici.

Zamenik predsednika skupštine grada Čaba Šepšei i gradonačelnik Subotica Saša Vučinić uručili su nagrade mladim umetnicima. Vučinić je istakao da je ovo vredna nagrada u oblasti kulture i da mu je čast što je imao priliku da uruči nagrade ovim mladim stvaraocima.

Ferenc Bodrogvari rođen je na jučerašnji dan pre 76 godina u Bezdanu. Bio je prvi dobitnik nagrade za stvaralaštvo “Šaman” koju je primio u istoj ovoj Velikoj većnici pre 31 godinu, samo pola godine pre njegovog odlaska u večnost. Nedugo posle toga, usledila je inicijativa da se ovo priznanje nazove upravo po imenu njenog prvog dobitnika - dr. Ferenca Bodrogvarija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3145
Povezane teme

ferenc bodrogvari

nagrada dr ferenc bodrogvari

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.