Komentara: 2
Pregleda: 1246

Najava veslačkih takmičenja na Palićkom jezeru

28.06.2024. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Jezero na Paliću u subotu biće domaćin Državnog prvenstva u veslanju za kadete i junoire, a nedelju dana kasnije tradicionalne regate "Vojvodina open". Centralni punkt za oba sportska dešavanja na vodi je uz obalu posle Jedriličarskog kluba, prema Ribolovačkom domu.
Najava veslačkih takmičenja na Palićkom jezeru

Ovih dana, ako ste u šetnji na obali Palića, tu oko Veslačkog kluba "Palić", prema peščanoj plaži, možete da primetite malo veću gužvu od uobičajene, mnogo više veslača i veliki broj čamaca.  Naime, tokom dve naredne nedelje na jezeru će moći  da se vidi preko stotinu mladih veslača, kadeta i juniora kako vredno treniraju za njima najvažnije takmičenje u godini - Državno prvenstvo u veslanju.

Nekoliko naših veslačkih klubova ("Partizan", "Grafičar", "Crvena zvezda") odlučilo je da finalne pripreme obavi na jezeru Palić, gde će se ove godine i održati Državno prvenstvo u veslanju za kadete i juniore.

Najava veslačkih takmičenja na Palićkom jezeruZa ovo takmičenje rezervisan je poslednji vikend u junu mesecu. U subotu, 29. juna, nadmetaće se kadeti i kadetkinje, a u nedelju juniori i juniorke.

Samo nedelju dana kasnije, 6. i 7. jula očekuje nas tradicionalno međunarodno veslačko takmičenje "Vojvodina open 2024" na kojem se očekuje dolazak veslača iz Mađarske, Turske, Bugarske, Češke, Severne Makedonije.

- Dva vikenda veslanja na Paliću će biti pravo uživanje za sve ljubitelje ovog sporta. Pozivamo i sve ostale zainteresovane da nam se pridruže i navijaju za veslače Veslačkog kluba "Palić". Kao i u svakom sportu podrška publike mnogo znači sportistima - poručuju organizatori iz VK "Palić".

Najava veslačkih takmičenja na Palićkom jezeru

Organizatori takmičenja su Veslački savezi Srbije i Vojvodine, Veslački klub "Palić", Sportski savezi Srbije i Grada Subotice, kao i preduzeća „Park Palić“ i „Palić-Ludoš“. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 3 dana
Komentara: 2
Pregleda: 1246
Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.