Komentara: 0
Pregleda: 8883

Najbrojniji numizmatičari i filatelisti

13.04.2009. u 10:36h
Izvor: Građanski list
<p>Tačno 110 stolova zauzelo je proteklog vikenda preko 70 izlagača iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije, koji su u Subotici učestvovali na prolećnoj berzi antikviteta.</p>
Najbrojniji numizmatičari i filatelisti

Najviše interesovanja pokazali su numizmatičari i filatelisti, ali i kolekcionari starih razglednica, slika i najrazličitijih antikviteta. Među redovnim izlagačima iz Sente, Sombora i Vrbasa, uočeni su i neki novi, posebno ekipe profesionalnih antikvara iz Beograda, koji su na sever Bačke doneli prelep nakit.

Zanimljivo je, međutim, da je posetilaca bilo čak 15 odsto manje nego jesenas. A za takvo stanje, prema rečima Silvestera Gerloviča, predsednika subotičkih kolekcionara, postoje bar tri ozbiljna razloga.

Prvi je, kako kaže, ekonomska situacija kod nas i u inostranstvu. Drugi, prema njegovo mišljenju, treba tražiti u lepom vremenu, koje je brojne potencijalne posetioce izvelo u bašte i šetnju u prirodi, dok je treći - gužva na granici. Poznato je da ovdašnji sajam kolekcionara prate i naši susedi iz Segedina, koji prošlog vikenda očito nisu bili spremni da na graničnom prelazu čekaju četiri sata, zbog čega su se vratili.

Na berzi kolekcionara, uprkos tome, dosta se kupovalo i prodavalo, budući da je takav susret idealna prilika da mnogi posetioci dobro prodaju svoje antikvitete, ili ih barem pokažu prisutnim stručnjacima radi procene.

U skladu s tradicijom, ovaj put je ulaznica od 50 dinara bila štampana u obliku prigodne kolor razglednice, a povodom 160-godišnjice bitke kod Kaponje. Naredni susret zakazan je za 7. novembar, kada će ulaznica biti u znaku 60 godina Zoološkog vrta na Paliću.

 

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 8883
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.