Komentara: 6
Pregleda: 7749
Video
Foto

Najlepša slika iz centra grada - maturanti plesali uz zvuke valcera

28.05.2024. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Tačno u 11h, maturanti iz svih subotičkih srednjih škola zaplesali su uz zvuke valcera, na gradskom trgu, oprostivši se na taj način od jednog životnog poglavlja.
Najlepša slika iz centra grada - maturanti plesali uz zvuke valcera

Ponosni i srećni što su uspešno priveli kraju srednjoškolsko obrazovanje, naši maturanti su uzdignute glave i sa lakoćom plesali uz valcer poznatog kompozitora Jevgenija Doge.

-  Odmah mi se svidela ideja da plešemo na trgu tako da sam se bez razmišljanja prijavila. Ovo je bilo zaista lepo i svečano i prikazuje našu mladost, bezbrižnost i uživanje - istakla je Doroteja Grubanov, maturantkinja Srednje medicinske škole - Svidela mi se ideja da plešemo u centru grada, to je još jedan događaj koji je upotpunio proslavu mature. Pripremali smo se sa koreografom oko dve nedelje i nije bilo zahtevno - nadovezuje se Ivan Đuketić, maturant Gimnazije "Svetozar Marković".

Najlepša slika iz centra grada - maturanti plesali uz zvuke valcera

Inače, zajednički ples maturanata u našem gradu poslednji put je bio organizovan pre pet godina, a predstavici Kancelarije za mlade odlučili su da ovu tradiciju ponovo ožive.

Danas je zaplesalo oko 40 maturanata iz svih srednjih škola, a nadamo se da će se iduće godine prijaviti znatno veći broj. Cilj nam je da svake godine organizujemo zajednički ples maturanata, jer verujemo da će im to ostati u lepom sećanju ceo život - navodi Anđela Pejak, koordinatorka Kancelarije za mlade - Pripremala ih je koreografkinja koja je posećivala njihove časove fizičke kulture, a poslednjih dana su imali zajedničke probe u sali škole "Ivan Sarić".

Najlepša slika iz centra grada - maturanti plesali uz zvuke valceraNajlepša slika iz centra grada - maturanti plesali uz zvuke valcera

Nakon valcera, maturanti su simbolično pustili balone, a potom i zaigrali Užičko kolo.

Izvor: Subotica.com
Ples maturanata na Trgu Ples maturanata na Trgu Ples maturanata na Trgu Ples maturanata na Trgu Ples maturanata na Trgu Ples maturanata na Trgu Ples maturanata na Trgu Ples maturanata na Trgu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 7749
Povezane teme

Maturanti Subotica

ples maturanata

sunčani sat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.