Komentara: 0
Pregleda: 3541

Najlepši krov

13.03.2009. u 20:03h
Izvor: RTV Yueco
<p>Krov upravne zgrade Zoolo&scaron;kog vrta na Paliću progla&scaron;en je za najlep&scaron;i u 2009-oj godini u kategoriji istorijskih spomenika. Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje Tondah grupacija iz Kanjiže.</p>
Najlepši krov

Od 60 kandidovanih radova, izdvojene su po 3 kategorije: istorijski, javni i stambeni objekti. U istorijskoj, prva nagrada je otišla na Palić, nagrađena je zgrada stara 100 godina koja je pod zaštitom države. Renoviranjem je spašena od propadanja i to zahvaljujući uparvo kompaniji Tondah iz Kanjiže. Zgrada i njen krov su sada funkcionalni i estetski lepo izgledaju. Krov predstavlja klasičan izraz regionalnog stilskog pristupa morfološko likovnom sistemu vrednosti arhitektonske kulture.

Tondah grupacija je konkurs za najlepši krov 2009. raspisala pre 2 godine, a zaključen je prošle. Cilj konkursa bio je unapređenje građevinarstva, kao i edukacija u ovoj oblasti.

Pored estetskog izgleda krova, posebna pažnja posvećena je okruženju i tradiciji. Svi nagrađeni radovi vezani su za regionalnu kulturu u kojoj su nastali.

Prva nagada u kategoriji javnih zgrada, dodeljena je Regionalnom kreativnom centru Jozzef Nadj iz Kanjiže, a u kategoriji privatnijh stambenih zgrada - objektu "Kuće u nizu" na Zlatiboru. Nakon svečane dodele nagrada, koje je uručio generalni direktor Potisja Ištvan Jenei, mnogobrojni gosti i novinari imali su priliku da vide izložbu majolike i grnčarije.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3541
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.