Komentara: 1
Pregleda: 3660

Najpozorišniji grad Srbije

06.01.2011. u 14:37h
<p>Po&shy;zo&shy;ri&shy;&scaron;ni kri&shy;ti&shy;ča&shy;ri u Sr&shy;bi&shy;ji oce&shy;ni&shy;li su da su po&shy;zo&shy;ri&shy;&scaron;na i kul&shy;tur&shy;na pro&shy;duk&shy;ci&shy;ja u Su&shy;bo&shy;ti&shy;ci u pro&shy;te&shy;kloj go&shy;di&shy;ni bi&shy;le uspe&shy;&scaron;ne i za&shy;pa&shy;že&shy;ne, &scaron;to po&shy;tvr&shy;đu&shy;je po&shy;da&shy;tak da su tri po&shy;zo&shy;ri&shy;&scaron;ta u gra&shy;du osvo&shy;ji&shy;la ukup&shy;no 30 na&shy;gra&shy;da.</p>
Najpozorišniji grad Srbije

Pred­sta­ve Na­rod­nog po­zo­ri­šta u Su­bo­ti­ci gle­da­lo je vi­še od 29.000 gle­da­la­ca, a go­di­nu je obe­le­ži­la pred­sta­va „Ba­no­vić Stra­hi­nja", ko­ja je do­bi­la glav­nu na­gra­du „Jo­a­kim­fe­sta", za re­ži­ju An­dra­ša Ur­ba­na, ina­če di­rek­to­ra te­a­tra „Ko­sto­la­nji", ko­ji je or­ga­ni­zo­vao i dru­gi fe­sti­val „De­si­re". Za istu pred­sta­vu na „Ste­ri­ji­nom po­zor­ju" Sr­đan Se­ku­lić je na­gra­đen kao naj­bo­lji mla­di glu­mac.

- To po­zo­ri­šte je za ne­ko­li­ko al­ter­na­tiv­nih pred­sta­va do­bi­lo vi­še na­gra­da u ze­mlji i ino­stran­stvu, po­sle če­ga je Su­bo­ti­ca oce­nje­na kao naj­po­zo­ri­šni­ji cen­tar u Sr­bi­ji od stra­ne po­zo­ri­šnih kri­ti­ča­ra - is­ta­kla je di­rek­tor­ka Na­rod­nog po­zo­ri­šta Lju­bi­ca Ri­stov­ski.

Su­bo­tič­ko Deč­je po­zo­ri­šte ima­lo je čak šest pre­mi­je­ra. Sa dva fe­sti­va­la vra­ti­li su se sa čak 10 na­gra­da, i po­red to­ga što na­ja­vlje­no re­no­vi­ra­nje Deč­jeg po­zo­ri­šta ni­je za­vr­še­no.

- Pred­sta­vu „The Be­ach" smo od­i­gra­li na svim zna­čaj­nim fe­sti­va­li­ma u Sr­bi­ji i Ma­đar­skoj, i osvo­ji­li na sva­kom na­gra­de. Od pro­šle go­di­ne sa­ra­đu­je­mo sa „Bi­tef te­a­trom" i „Ate­lje­om 212", a fe­sti­val „De­si­re Cen­tral Sta­tion" je uči­nio ko­rak da­lje u kva­li­te­tu pro­gra­ma - is­ta­kao je An­draš Ur­ban na pres kon­fe­ren­ci­ji.

An­sambl „Ko­sto­la­nji" 16. ja­nu­a­ra kre­će u Nju Del­hi, gde će sa pred­sta­vom „The Hard­co­re Mac­hi­ne" na­stu­pi­ti na Fe­sti­va­lu na­ci­o­nal­ne ško­le dra­me.

Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3660
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.