Komentara: 0
Pregleda: 1945
Foto

Najslađi kraj školske godine: "Palačinka dan"

01.07.2024. u 10:33h > 13:48
Po treći put, meštani Male Bosne okupili su se oko ideje da mališanima dodatno zaslade kraj školske i vrtićke godine. Devet žena je peklo palačinke, iako niko ne zna koliko ih je pojedeno, zna se da su ostala svega tri komada.
Najslađi kraj školske godine: "Palačinka dan"

Oko trista gostiju kako iz sela, tako i iz Subotice i okoline krenulo je u subotu put Male Bosne - tragom mirisa omiljene dečje poslastice. Slavio se tamo kraj školske godine, uz prigodan kulturno-umetnički program, dečje i takmičarske igre, poligone, uz brojne aktivnosti prilagođene različitim uzrastima. 

 - Prezadovoljni smo odzivom, ali i organizacijom. Ovo je treći "Palačinka dan", i vidno je kako manifestacija iz godine u godinu raste, kako nam dolazi sve više ne samo mališana već i odraslih. To nam je motivacija da i mi vredno radimo, kako bismo ispunili očekivanja i pokazali da smo dobri domaćini. Dvanaest žena, naših dragih meštanki, bilo je zaduženo za pripremu palačinki - devet je peklo, i još tri koje su mazale. Skor je da su ostale svega tri palačinke. Osmesi dece i musavi obrazi potvrda su nam da su palačinke bile odlične - objašnjava Dragana Marinović, iz Udurženja građana "Tahles", organizatora manifestacije.

Najslađi kraj školske godine: "Palačinka dan"Pored brojnih aktivnosti kao što su iscrtavanje lica, pravlejnje ljudi frizura, lepljenje tetovaža, deca osnovnoškolskog uzrasta imala su priliku da pokažu svoje veštine i sposobnosti na takmičarskim poligonima, što je i učinilo skoro njih 40. 

-  Na takmičarskim poligonima učestvovalo je 39 dece. Oni su se oprobali u deset disciplina, a iako je bilo takmičarskog karaktera cilj je bio druženje i dobra zabava.

Najslađi kraj školske godine: "Palačinka dan"Osim volontera i članova Udruženaj "Tahles", manifestaciju je podržalo još pet organizacija, te su prisutni imali priliku da uživaju u nastupima Plesnog studija "Bom box", folklornog ansambla "KPD Jedinstvo Egyseg Bajmok", Brkinoj šećernoj vuni, a u večernjim satima organizovana je projekcija crtanog filma na otvorenom Bioskopa u dvorištu. 

 - Naša deca iz Plesnog studia "Boom box" imala su danas nastup ovde, ali naravno da smo ostali da ispratimo čitav program. Sem plesa, deca su dobila priliku i da se zabave, jako nam se dopao čitav program, ostaćemo da pogledam i film, tako da smo tu do kraja programa - kaže Nikolina Kadar, ističući da joj se čitava manifestacija jako dopala - Ovo je odlična manifestacija, mislim da bi svako selo trebalo da napravi nešto slično, imali smo tu prilike da vidimo dosta ideja.

"Palačinka dan" "Palačinka dan" "Palačinka dan" "Palačinka dan" "Palačinka dan" "Palačinka dan" "Palačinka dan" "Palačinka dan"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 dana i 8 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1945
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.