Komentara: 72
Pregleda: 30079

Najugroženiji penzioneri dobijaju pakete pomoći, slede nove restriktivne mere

26.03.2020. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
Gradski štab za vanredne situacije doneo je danas novu Naredbu kojom se od sutra zabranjuje rad svih kozmetičnih i frizerskih salona, korišćenje parkova, dečijih i rekreacionih igrališta, dok će se penzionerima sa najnižim iznosom primanja obezbediti paketi sa prehrambenim proizvodima i sredstvima za dezinfekciju.
Najugroženiji penzioneri dobijaju pakete pomoći, slede nove restriktivne mere

Na petoj vanrednoj sednici, Gradski štab za vanredne situacije doneo je Naredbu kojom se Gradskoj upravi, odnosno Sekretarijatu za finansije nalaže da u Upravi za trezor otvori namenske račune za uplatu dinarskih i deviznih donacija fizičkih i pravnih lica za pomoć u borbi protiv epidemije virusa kovid-19.

Gradskoj upravi je naloženo da izdvoji 6 miliona dinara za nabavku paketa koji će sadržati osnovne prehrambene proizvode i sredstva za dezinfekciju, a koji će se davati korisnicima penzija na teritoriji Grada Subotice, koji primaju penzije sa najnižim iznosima.

Najugroženiji penzioneri dobijaju pakete pomoći, slede nove restriktivne mere

Novom Naredbom, Gradski štab za vanredne situacije zabranio je i rad kozmetičkih salona, salona za tretmane za ulepšavanje, salona za masažu, pedikir i manikir, kao i frizerskih salona na teritoriji Grada Subotice. Takođe, zabranjeno je i korišćenje parkova, dečijih i rekreacionih igrališta.

Naredba će se primenjivati od petka, 27. marta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 nedelje
Komentara: 72
Pregleda: 30079

Povezane vesti

Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

naredba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.