Komentara: 21
Pregleda: 3135

Nakon četiri decenije Ulica Vinogradi II u Čantaviru dobila asfalt

20.04.2022. u 17:22h
Izvor: Subotica.com
Nakon četiri decenije, stanovnici Ulice Vinogradi II u naselju Čantavir dobili su asfalt zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave. Ovo je jedina, od ukupno šest vinogradarskih ulica u ovom naselju, koja nije bila asfaltirana.
Nakon četiri decenije Ulica Vinogradi II u Čantaviru dobila asfalt
Foto: TV Subotica

U Ulici Vinogradi II, koja je duga kilometar, ima oko stotinu domaćinstava.  Veronika Tot Bagi u ovoj ulici živi 39 godina i od tada čeka asfalt.

- Nakon toliko godina sam doživela da dobijem asfalt u mojoj ulici. Sada će nam biti divno. U početku nismo mogli izaći iz dvorišta, automobili su nam bili u blatu, onda su dovlačili šljunak, cigle, kako bismo mogli da se krećemo. Sada je tome došao kraj, kretaćemo se lako.

Nakon četiri decenije Ulica Vinogradi II u Čantaviru dobila asfaltRadovi na asfaltiranju ove ulice, vredni skoro 22 miliona dinara, finansirani su iz gradskog budžeta. 

- Ovo je dokaz da je lokalnoj samoupravi veoma važno da se ravnomerno razvijaju sve mesne zajednice, kako gradske, tako i prigradske. Nema povlašćenih i privilegovanih kao što je nekada bilo. Zaista se trudimo da asfalt, gas, kanalizacija i gradska voda stignu do žitelja svih mesnih zajednica - rekao je predsednik Skupštine grada, Balint Pastor

Nakon četiri decenije Ulica Vinogradi II u Čantaviru dobila asfaltPastor je podsetio da je u proteklom periodu završeno asfaltiranje druge faze Ulice Doža Đerđa u Hajdukovu, revitalizovan je asfalt u Arsenija Čarnojevića na potezu od Petra Lekovića do Sep Ferenca, a obnovljena je i Ulica Jovana Mikića.

- Uskoro počinju radovi u Ulici Ernea Kuna u Železničkom naselju, kao i u Ulici Borisa Kidriča u Čantaviru. Takođe, u narednom periodu očekuje se početak radova u Proleterskih brigada i Zorkinoj ulici, a nasipanjem struganog asfalta će biti popravljeni putevi u deset mesnih zajednica u dužini od 11 kilometara - najavio je Pastor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 3135
Povezane teme

Čantavir

Asfaltiranje ulica u Subotici

saobraćajna infrastruktura

balint pastor

putna infrastruktura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.