Komentara: 1
Pregleda: 1252

Nakon upozorenja sledi generelni štrajk

12.02.2009. u 14:04h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Nakon održanog &scaron;trajka upozorenja na subotičkoj Super televiziji, menadžment ove kuće poku&scaron;ao je da cenzuri&scaron;e prilog o protestu i podr&scaron;ci Udruženja novinara Srbije zaposlenima u ovoj TV kući.</p>

Prema rečima novinara Vladimira Antića, predsednika sindikalne organizacije Super televizije, pokušaj uvođenja cenzure obrazložen je time da je protest novinara „sindikalna borba" i „da nije za program Super televizije". Urednica programa Alana Šiška je uprkos toj zabrani emitovala skraćenu verziju priloga.

Novinari ove kuće, inače, većdve godine pokušavaju da potpišu kolektivni ugovor sa poslodavcem, a od prošle godine i plate, koje su znatno niže od republičkog proseka u ovoj branši, i znatno kasne. Jučerašnji protest odnosno štrajk upozorenja kada je na sat vremena prekinut program televizije bila je poslednja opomena, a kako poslodavac ni do tada nije ispoštovao dogovorenu dinamiku isplate zaostalih zarada i honorara, novinari redakcije Super televizije većsu zakazali generalni štrajk za 17. februar. Izjavu nadležnih u menadžmentu ove kuće Danas nije uspeo da dobije, uz obrazloženje da imaju veoma mnogo posla, i da „uzmemo izjavu od novinara".

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1252
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.