Komentara: 1
Pregleda: 1941

Narodna kuhinja

15.01.2010. u 20:46h
Izvor: RTV Yueco
Narodna kuhinja

Od ponedeljka počinje podela besplatnih obroka Narodne kuhinje. Iz budžeta je izdvojeno 570 hiljada dinara na mesečnom nivou što je dovoljno za pripremu 250 obroka , a još 250 biće finansirano sredstvima domaćih donatora.

Zbog nemogućosti da se pripremi dovoljan broj obroka, u dogovoru sa stručnjacima Centra za socijalni rad dogovoreno je da se petočlanim i šestočlanim porodicama smanji po jedna ili dve porcije kako bi sve porodice koje su bile na spisku ostale korisnici Narodne kuhinje.

Korisnici koji do sada nisu redovno podizali obroke, od ponedeljka će dobijati pakete hrane koju će sami pripremati. Ukupno 77 paketa biće podeljeno na mesečnom nivou. Oskar Senaši, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja najavio je kao plan za ovu godinu stvaranje mreže humanitarnih udruženja sa ciljem povezivanja gradskih i prigradskih mesnih zajednica.

Trenutno je samo 11 MZ pokriveno uslugama Narodne kuhinje. Kako je Subotica grad sa velikim brojem hraniteljskih porodicima u kojima živi više od 250 dece, koja posle 18. godine često nemaju uslova za normalan život, plan je da se u okviru projekta ‘'Kuća na pola puta", u toku ove godine renovira kuća koja je u vlasništvu grada za smeštaj ovih lica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1941
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.