Komentara: 2
Pregleda: 4145

Narodno pozorište Subotica gostuje na velikoj sceni Ateljea 212

22.02.2011. u 15:11h
Izvor: Blic
Narodno pozorište Subotica gostuje na velikoj sceni Ateljea 212

Narodno pozorište Subotica gostovaće sutra na Velikoj sceni Ateljea 212 sa predstavom "Banović Strahinja" Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Urbana Andraša, najavljeno je danas iz Ateljea 212.

Predstava "Banović Strahinja" proglašena je najboljom predstavom na prošlogodišnjem sedmom "Joakimfestu" u Kragujevcu, zbog "savremenog i uzbudljivog" čitanja klasičnog komada.

To je rezultat mudrog repertoarskog poteza, upotrebe superiornog rediteljskog jezika, nadahnute i precizne kolektivne glumačke igre i izuzetnog glumačkog doprinosa čitavog autorskog tima, navedeno je u obrazloženju žirija festivala.

U predstavi igraju Srđan Sekulić, Vesna Kljajić Ristović, Minja Peković, Marko Makivić, Miloš Stanković, Jovan Ristovski, Ljubiša Ristović, Vladimir Grbić, Branko Lukač, Milan Vejnović, Zoran Bučevac

U najboljoj Mihajlovićevoj drami - "Banović Strahinja", kako je napisao Slobodan Selenić u "Antologiji savremene srpske drame", jedan konkretni srpski plemić suprotstavlja se neprisutnoj, ali neopozivoj svemoći Jugovića Majke, smatrajući da je on jedino pozvan da odlučuje o svojim postupcima.

"Ovaj individualistički bunt protiv autoriteta, potreba čoveka da sačuva sebe pred surovim nasrtajima društvenih konvencija, istorije i politike, doživeo je u našem vremenu svoj puni odjek", naveo je Selenić.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4145
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.