Komentara: 51
Pregleda: 15995

Naši najstariji sugrađani na meti prevaranata – masažer od 100 evra platili trinaest puta skuplje

09.12.2021. u 17:27h
Izvor: Subotica.com
Naši najstariji sugrađani na meti prevaranata – masažer od 100 evra platili trinaest puta skuplje

"Masažer koji olakšava kretanje, disanje, pomaže u lečenju hroničnih, pa i onih najtežih bolesti, vraća život bez bola i odlazaka kod lekara... Pokazao se blagotvornim kod lečenja glavobolja, vrtoglavice, umora, rada unutrašnjih organa, otklanjanja stresa, ublažavanja simptoma depresije, ubrzava metabolizam i pospešuje cirkulaciju. A može da bude vaš za „samo“ 1.300 evra! Nije malo, ali šta je u poređenju sa zdravljem."

Ovo je samo jedna od reklama koje su naši vremešni sugrađani slušali na javnoj prezentaciji i zbog koje su se neki od njih i odlučili da kupe „čarobni“ masažer.  Čarolija je trajala sve dok nisu stigli kući i otvorili kutiju, a potom i deci i unucima pokazali šta su kupili.

- Naime, iz kompanije “B...M....” (naziv poznat redakciji) zvali su moje roditelje da dođu na prezentaciju o zdravlju na Otvorenom univerzitetu. Oni, penzioneri, sa mnogim bolestima, otišli su na predavanje koje je trajalo tri sata. Tamo im je predstavljen masažer „A2B2-4000“ koji pomaže u mnogim bolestima i odmah posle nekako su ubedili oca da ga kupi, jer može da pomogne i njima ali i svima nama – priča nam naš sugrađanin A.S. – Inače, posle potpisivanja ugovora, dovezu kolima penzionere kući, gde traže da im se odmah isplati masažer, ni ne dopuštaju da se malo priberu, pitaju za savet i preispitaju kupovinu. Insistirali su da se što pre plati i to kešom. Moji roditelji su to učinili, dali su ono što su godinama skupljali. Umesto fiskalnog dobili su samo potvrdu na „nota“ računu.

Već kada su otvorili kutiju videlo se da nije u pitanju neka čudesna sprava već običan masažer za noge. Svaka dilema je nestala kada je naš sagovornik pokušao da kontaktira firmu i video na sajtu APR da je ona u blokadi a da na „Fejsbuk“ stranici piše kako je prevarila brojne građane. Takav isti masažer na tržištu može da se kupi za oko 100 evra.

- U zakonskom roku poslao sam Obrazac za raskid ugovora sa povratnicom, da imaju dokaz da su primili izjavu i da vrate robu nazad u zakonskom roku. Kažu da će se javiti da vrate novac, ali novac nikad ne vrate – dodaje naš sagovornik. – Obratili smo se tržišnoj inspekciji, gde smo popunili  dokumentaciju po kojoj bi po Zakonu o zaštiti potrošača trebalo da se potrošačima vrati novac. Oni su već upoznati su sa slučajem, jer kažu da su isti prvo poslovali pod imenom „V...W...“ (naziv poznat redakciji). Međutim, firma je u blokadi i ne može da vrati novac. Tako da smo se obratili policiji i u tužilaštvu juče podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika firme.

Naši sugrađani u trećem dobu sada će pravdu najverovatnije tražiti na sudu.    

- Žalosno je što ciljano vrbuju ljude starije od 75 godina, što im serviraju kako im je zdravlje narušeno i nude im spas. Ljudi su dali svoju ušteđevinu, ponadali se boljem, a onda shvatili koliko su prevareni – iskreno će naš sagovornik.

Ovakvi slučajevi, nažalost, nisu retkost. Zato nadležni apeluju da svi dobro paze šta kupuju, raspitaju se pre kupovine i provere sve odredbe ugovora koji sklapaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 51
Pregleda: 15995
Povezane teme

prevara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.