Komentara: 1
Pregleda: 3770

Nasilnički kriminal u porastu

03.06.2010. u 14:36h
Izvor: RTV Yueco
<p>U posljednje vreme u porastu je nasilnički kriminal i deca su sve če&scaron;će izvrssioci kriminalnih dela, rečeno je na naučnom skupu pod nazivom "Nacilnički kriminal,etiologija, fenomenologija i prevencija".</p>
Nasilnički kriminal u porastu

Zvanično stopa kriminala u Srbiji nije u porastu, ali je značajno veća nego što je bila pre 90-tih prosslog veka, prema procenama Zavoda za statistiku.Podaci nisu pouzdani ali se računa da na sto teških dela iz oblasti seksualnog zlostavljanja u Srbiji ima od 300 do 500 onih koji nisu registrovani. Na razbojništva ili na razbojničke krađe na sto dela takvih ima od 150 do 200 onih koji nisu registrovani. Skup se zatvara sutra. Pedofilija, nasilničko ponašanje, kao i svaki drugi oblik agresije u poslednje vreme nije u porastu, ali se od strane građana više prepoznaje i prijavljuje. Ranijih godina vršnjačko nasilje i mogući slučajevi pedofilije rešavali se u krugu škole, a nije se pozivao Centar za socijalni rad, policija i druge nadležne institucije. Prema novom Zakonu o krivičnom postupku mnoga dela su sada strožije sankcionisana. Na žalost, zatvori su prenatrpani licima koja su osuđena na šest meseci do dve godine zatvora. Kako bi rasteretili zavodske ustanove potrebno je pronači i neka alternativna rešenja za sankcije. Na skupu učestvuje preko 50 sudija, advokata i tužilaca iz zemlje.Cilj skupa je i da se odgovori na pitanje zbog čega je u poslednje vreme učestalo agresivno ponašanje i način sankcionisanja. Skup će biti zatvoren sutra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3770
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.